De Citymarketeer wordt toch een ambtenaar

De gemeente Nieuwegein gaat zelf een zeer grote rol spelen bij de Citymarketing. Groter ook dan aanvankelijk de bedoeling was. De citymarketeer, die een cruciale rol gaat spelen voor de stad, moet namelijk in dienst komen bij de gemeente. Wil de gemeente. En de gemeente bepaalt dat. Hij (of zij) gaat dus niet onafhankelijk bij een (nieuw) extern bedrijf voor Citymarketing werken. De Citymarketeer wordt daarmee geen onafhankelijke ondernemer, maar een aan regels gebonden ambtenaar. Iets dat oorspronkelijk niet het plan was. De gemeente laat weten dat: “Hij of zij verantwoording zal moeten afleggen aan de gemeente, net als alle andere ambtenaren van ons.” En: “Dat was inderdaad niet zo gecommuniceerd, in eerste instantie.”

Voor de ambtelijke functie geniet het gek genoeg geen voorkeur om Nieuwegeiner te zijn. Terwijl hij of zij wel ‘bestaande trajecten en netwerken moet verbinden en de initiatieven in de stad stimuleren’.
Vooral wanneer dat iemand van ‘buiten’ is, zal ook de aanlooptijd van de citymarketeer (de tijd waarin hij of zij Nieuwegein en de Nieuwegeiners moet gaan leren kennen), daarom automatisch een lange worden. Net als de aanlooptijd van het aanstellen van de Citymarketeer.

Al in mei van dit jaar liet de gemeente Nieuwegein namelijk weten dat “Een Citymarketeer aan de slag gaat om initiatieven en samenwerking met partners uit de stad te stimuleren.” De citymarketeer is er vier maanden later nog steeds niet. Sterker, de sollicitatieprocedure moet nog beginnen. En zelfs de profielschets is nog niet af. Als reden voor het feit dat de Citymarketeer nog steeds niet is aangesteld, geeft de gemeente ‘de bijzondere profielschets’ van de Citymarketeer.

De Citymarketeer (misschien wel de belangrijkste persoon voor het imago van de stad), zal verder niet fulltime in dienst treden van de gemeente, maar slechts 24 uur per week, laat de gemeente weten. En naar verwachting een aanzienlijk deel van de 100.000 euro gaan verdienen die beschikbaar komt voor citymarketing. Hoeveel precies, wil de gemeente nog niet zeggen.

Gezicht op Vreeswijk

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk