City-trip met leuke activiteiten op zaterdag 1 juli

Zaterdagochtend 1 juli a.s. bruist het in City Nieuwegein. Die ochtend staat in het teken van de vernieuwing van City Nieuwegein tot een bruisende, leefbare en duurzame binnenstad. Maak een City-trip langs leuke activiteiten. Van het nieuwe uitkijkpunt op de Weverbrug, naar de open dag van de bouwplaats in het Stationsgebied. En door naar de openingsactiviteiten bij het nieuwe park tegenover busstation City. Ervaar het nieuwe leefritme van de stad.

Weverbrug verandert in uitkijkpunt
Waar heb je een beter uitzicht op de bouw van onder andere The New Citizen in het Stationsgebied dan vanaf de Weverbrug? Daarom is er op de brug een uitkijkpunt gemaakt. Zaterdag 1 juli a.s. opent wethouder Marieke Schouten om 09.00 uur het deel van de brug tot het uitkijkpunt. Voor de veiligheid blijft de brug uiteraard tijdens de bouw nog dicht als verbinding tussen de wijk Doorslag en City. Maar neem gerust een kijkje op de brug. Je maakt al lopend over de brug als het ware al een City-trip. Want je loopt naar het uitkijkpunt langs borden met verhalen en foto’s over het ontstaan van de binnenstad. Je ziet hoe het gebied in de jaren en de toekomst verandert van een polder naar het nieuwe leefritme van de stad. Een bruisende, leefbare en duurzame binnenstad: City Nieuwegein. Ook na 1 juli blijft het uitkijkpunt op de brug bereikbaar.

Open dag bouwplaats Stationsgebied
Woningbouw bekijk je normaal gesproken van buiten de hekken. Op 1 juli kun je de bouw van het Stationsgebied van dichtbij komen bekijken. Aannemers Akor en Aalberts Bouw openen op deze dag de hekken en organiseren een open dag. Van 09.30 uur tot 12.00 uur ben je welkom op het bouwterrein. Aanmelden is niet nodig. Tijdens de open dag vertellen de aannemers over de bouw. Je krijgt een rondleiding door de panden en wordt meegenomen naar de toekomstige binnentuin. In een van de woongebouwen kun je zelfs al een appartement bekijken dat afgebouwd is.

Elk half uur start een rondleiding over het terrein. Je kunt het bouwterrein op bij de entree van het Stationsgebied aan de Weverstede bij de trambaan. Moet je even wachten? De koffie staat klaar en je kunt je alvast verdiepen in de ‘wist je datjes’ van de bouw.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk