Celstraf voor woningoverval Nieuwegein

De man uit Utrecht die in de zomer van 2015 een woningoverval pleegde in Nieuwegein moet vijf jaar de gevangenis in. Ook moet hij ruim 13.000 euro aan schadevergoeding betalen aan het slachtoffer. Het Openbaar Ministerie had eerder zes jaar cel geëist.

Samen met een ander, die verkleed was als postbode, klopte hij ’s ochtends aan bij een woning aan het Nijpelsplantsoen. Toen de bewoonster open deed werd ze de woning ingeduwd. De twee overvallers namen geld en spullen mee, waaronder een iPhone en nog enkele andere apparaten.

Na een uitzending van het opsporingsprogramma Bureau Hengeveld kwamen destijds acht tips binnen. Dat leidde toen niet meteen tot resultaat, maar in de uitzending van maart 2017 heeft de politie één man kunnen aanhouden. De man die de TNT-jas droeg, wordt nog steeds gezocht.

 

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren