Katern

Celstraf voor tweetal dat autistische vrouw dwong tot seks op parkeerplaats bij JSV op sportpark Galecop

Twee mannen uit Arnhem moeten de gevangenis in omdat ze een 23-jarige vrouw gedwongen hebben tot seks op de parkeerplaats bij  JSV op sportpark Galecop in Nieuwegein. Het slachtoffer is een kwetsbare jonge vrouw met een autistische stoornis, die beschermd woont.

Ze leerde één van de verdachten kennen via een datingsite en had daarna seks met hem. De volgende nacht zocht de man haar opnieuw op. Hij nam haar mee in een auto, waarin ook een tweede man bleek te zitten. Op een parkeerplaats bij sportvelden aan de rand van Nieuwegein werd ze vervolgens urenlang misbruikt door de twee.

De mannen filmden dat ook. Op de beelden is te zien dat ze haar sloegen, aan haar haren trokken en haar vernederden met grove seksuele uitlatingen. Ook is vastgelegd dat de vrouw gilt en dat ze probeert weg te rennen.

BENARDE SITUATIE
Volgens de verdachten gebeurde alles vrijwillig en hield de vrouw van harde seks. De rechtbank ziet dat anders. De vrouw had weliswaar al eerder seks met de man gehad en stapte vrijwillig bij hem in de auto, maar op die parkeerplaats veranderde er iets.

Vanaf het moment dat de vrouw hard begon te gillen en weg probeerde te komen, had het voor de mannen heel duidelijk moeten zijn geweest dat de vrouw weg wilde. Dat ze daarna toch doorgingen, had vooral met het bevredigen van hun eigen behoeften te maken, oordeelt de rechtbank. “Dit alles vond plaats terwijl aangeefster zich in een benarde situatie bevond: alleen met twee jongens, ’s nachts, op een verlaten parkeerterrein, inmiddels in de wetenschap dat zelfs hard gillen geen soelaas bood.”

STRAF
Het Openbaar Ministerie had tegen de 26-jarige Badder B. een celstraf van 36 maanden geëist, waarvan 16 voorwaardelijk. Medeverdachte Jabir R. hoorde 30 maanden cel tegen zich eisen, waarvan 15 voorwaardelijk.

De rechtbank houdt er bij het bepalen van de straf rekening mee dat de vrouw in eerste instantie vrijwillig met de mannen meeging. Ook houdt de rechtbank er rekening mee dat de vrouw haar emoties niet laat zien, iets wat zij zelf ook heeft verklaard. “Die omstandigheden maken dat op 4 september 2018 een situatie kon ontstaan waarbij aangeefster seksuele handelingen als onvrijwillig heeft ervaren, maar waarbij voor verdachten in eerste instantie mogelijk nog niet kenbaar was dat sprake was van onvrijwilligheid.”

Hoofdverdachte B. heeft 18 maanden cel, waarvan 9 maanden voorwaardelijk gekregen. R. krijgt 12 maanden gevangenisstraf, waarvan 9 voorwaardelijk opgelegd. Volgens de rechtbank was de rol van B. groter dan de rol van zijn vriend. Voor beiden geldt een proeftijd van twee jaar.

Met dank aan onze samenwerkingspartner RTV Utrecht

One thought on “Celstraf voor tweetal dat autistische vrouw dwong tot seks op parkeerplaats bij JSV op sportpark Galecop

  1. John

    Dat is toch geen straf,daar lachen ze om.
    Dit zijn geen straffen ,maar een korte vakantie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren