Vrouw urenlang verkracht op parkeerplaats bij JSV Nieuwegein

Het Openbaar Ministerie eist stevige gevangenisstraffen tegen twee mannen die worden verdacht van verkrachting van een 23-jarige vrouw op een parkeerplaats bij de sportvelden van JSV in Nieuwegein.Tegen de 26-jarige Badder B. eiste de officier van justitie 36 maanden cel, waarvan 16 voorwaardelijk. Medeverdachte Jabir R. hoorde 30 maanden cel tegen zich eisen, waarvan 15 voorwaardelijk.

De verdachten, die beide uit Arnhem komen, gaven afgelopen donderdag in de Utrechtse rechtbank toe dat ze seks met de vrouw hebben gehad. Het gaat er echter om of dit gedwongen of vrijwillig was.

KWETSBARE VROUW
Het slachtoffer is een kwetsbare jonge vrouw met een autistische stoornis, die ‘beschermd woont.’ Ze heeft verdachte B. leren kennen via een datingsite en had daarna seks met hem. Dat zou aanvankelijk vrijwillig zijn geweest, maar hij zou vervolgens tegen haar zin veel te lang zijn doorgegaan. De man maakte met zijn telefoon beelden, die hij met zijn vriend R. deelde. Die moedigde hij aan om ook een afspraak met de vrouw te maken.

Het slachtoffer werd in de nacht van 3 op 4 september vorig jaar door R. opgepikt in de auto van zijn vader. Daar bleek ook zijn vriend B. in te zitten. Eerst reden ze naar IKEA in Utrecht, maar omdat de vrouw bang was daar herkend te worden gingen ze naar een parkeerplaats bij de sportvelden aan de rand van Nieuwegein. Daar zou het slachtoffer door de mannen zijn mishandeld en bedreigd om haar te dwingen seks met hen te hebben.

SEKSFILMPJES
Urenlang moest de vrouw volgens het OM alle mogelijke seksuele handelingen met beide mannen verrichten en ook dat filmden zij met hun telefoons. Ze werd geslagen en aan haar haren getrokken, terwijl de mannen haar vernederden met grove seksuele uitlatingen. Ze zeiden dat ze een wapen hadden; dat ze wisten waar zij woonde en ze dreigden de seksfilmpjes op internet te zetten. Ook belemmerden ze haar te vluchten, stelde de officier.

In de rechtszaal werd gedetailleerd beschreven wat er op de beelden die de verdachten maakten te zien is. Dat wekt de indruk dat de vrouw onderdeel was van een soort ‘gang bang.’ De verdachten beweren dat zij vrijwillig heeft meegedaan en ook zelf wilde dat het werd gefilmd.

OVERTUIGEND BEWIJS
Volgens B. houdt de vrouw van harde seks en vindt zij het fijn om pijn gedaan te worden en te worden gedomineerd. Ze zou aangifte hebben gedaan, om wraak op hem te nemen en uit boosheid dat ze haar sieraden was kwijtgeraakt in de auto. De verdediging vindt ook dat de verklaring van de vrouw rammelt, ze zou zichzelf regelmatig tegenspreken. De verdachten werden omschreven als jonge kerels die door hun leeftijd wat anders over seks praten dan anderen.

Het OM vindt dat voor alle beschuldigingen ruim voldoende bewijs is geleverd. Zo is van beide mannen DNA-materiaal in het lichaam van de vrouw gevonden. Naast haar verklaringen vindt de officier ook de beelden overtuigend. Daarop zou duidelijk te zien zijn dat zij niet wil en letterlijk van zich afbijt. Dat moeten de verdachten hebben gemerkt, zei de officier. Zij zouden ook hebben kunnen weten dat ze met een kwetsbare vrouw met een stoornis te maken hadden.

SCHADEVERGOEDING
Het slachtoffer vordert 10.000 euro smartengeld van de verdachten, plus ruim 500 euro schadevergoeding voor onder meer de verdwenen sieraden en kapotte kleding. Ze wordt op dit moment behandeld voor de psychische gevolgen van de verkrachting.

Bron: RTV Utrecht

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren