Cees van Schaik op de achtergrond

Cees van Schaik heeft besloten zijn raadszetel voor Stadspartij PGN in de nieuwe gemeenteraad van Nieuwegein niet op te nemen.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 6 maart jl. behaalde Stadspartij PGN, net als vier jaar geleden, twee zetels. Volgens de kandidatenlijst van de partij zouden deze zetels toekomen aan fractievoorzitter Peter Zwart en aan Cees van Schaik, de tweede man op de lijst. Stadspartij PGN hoopte bij de verkiezingen tenminste drie zetels te halen waarbij, net als in de samenwerkingsperiode van de laatste 18 maanden, een efficiënte taakverdeling in de fractie mogelijk zou zijn.

Cees van Schaik meent dat het werk in een fractie met twee raadszetels, gezien ook de vernieuwing die de Wet Dualisering met zich meebrengt zwaar zal zijn.

Mede in verband met zijn gevorderde leeftijd en zijn verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van de inbreng van de Stadspartij PGN, geeft hij er de voorkeur aan zijn raadszetel niet op te nemen en die over te laten aan Chris Bouws, (25 jaar jonger) nummer drie op de lijst (Overigens zeer ervaren).

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk