CDA wil harde aanpak gewelddadige straatroven

Sinds vorige week is Nieuwegein opgeschrikt door een reeks gewelddadige straatroven. Afgelopen zaterdag werden een 28 jarige man en een 18 jarige vrouw ’s nachts op het fietspad bij De Poort van Nieuwegein belaagd door een groep jongens met capuchons op. Ondanks dat de 18-jarige vrouw haar kostbaarheden al had ingeleverd, tuigde de gehele groep de man af. Het slachtoffer moest met verwondingen naar het ziekenhuis worden gebracht. Op de donderdag en vrijdag daarvoor vonden ook op de Galecopperdijk, de Akkerhoeve en de Diamantdrift vrijwel identieke gewelddadige straatroven plaats.

Voor het CDA reden om opheldering te vragen aan Burgemeester Backhuijs over deze explosie van geweld in Nieuwegein. In de gemeenteraad van 30 oktober stellen zij deze kwestie aan de orde. “Wij zijn uitermate geschrokken van deze straatroven. Enerzijds vanwege het leed richting de veelal jonge slachtoffers maar daarnaast vanwege het daderprofiel bij deze straatroven met fors geweld. In alle gevallen gaat het om meerdere, jonge daders tussen de 15 en 20 jaar”, aldus het CDA.

Van de burgemeester wil het CDA weten wat er volgens hem gaande is in de stad en of in deze reeks van gewelddadige straatroven een trend moet worden gezien. De partij verwacht in ieder geval harde acties van de burgemeester en de politie om dit tij te keren.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren