CDA wil duidelijkheid over sluiting Huize Vreeswijk

De CDA-fractie heeft met de nodige zorg kennis genomen van het artikel “Huize Vreeswijk in 2020 dicht” in het AD/katern Utrecht van vandaag. We hebben het college daarover enkele schriftelijke vragen gesteld. We beseffen daarbij dat hier de invloed van landelijk beleid waarschijnlijk ook een grote rol zal spelen.

In het artikel staat dat Zorgspectrum voor de huidige bewoners een alternatief wordt gezocht bij de sluiting van Huize Vreeswijk in uiterlijk juni 2020. Het CDA wil daarom weten of het College kan aangeven of dit alternatief in Nieuwegein wordt gezocht of dat dit elders in de regio moet worden gevonden?

Met het sluiten van Huize Vreeswijk verdwijnt er weer een woonzorgvoorziening in Nieuwegein. Het CDA wil daarom ook weten hoeveel woonzorgplekken er overblijven na de sluiting van Huize Vreeswijk in Nieuwegein? En hoe verhoudt dat aantal zich tot de te verwachten ontwikkeling in de behoefte aan deze tussenvoorziening voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen wonen maar (nog) niet in aanmerking komen voor zwaardere zorg?

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren