CDA presenteert verkiezingsprogramma ‘Voor een beter Nieuwegein’

Het CDA Nieuwegein heeft het verkiezingsprogramma voor de verkiezingen op 21 maart aanstaande gepresenteerd. De CDA-afdelingsvoorzitter Hans Schenk heeft het verkiezingsprogramma 2018-2022 overhandigd aan lijsttrekker Gerben Horst. Het nieuwe verkiezingsprogramma draagt de titel Voor een beter Nieuwegein. Met deze positieve en ambitieuze boodschap gaat het CDA de komende tijd naar de Nieuwegeinse kiezers. “Er gaan veel zaken goed in Nieuwegein, maar het kan zeker ook op een heel aantal punten beter”, aldus CDA-lijsttrekker Gerben Horst.

De CDA-afdelingsvoorzitter Hans Schenk heeft het verkiezingsprogramma 2018-2022 overhandigd aan lijsttrekker Gerben Horst.

In de groene woonwijken van Nieuwegein is het prettig wonen. Door de centrale ligging is de stad goed bereikbaar, is er veel werkgelegenheid en zijn er veel voorzieningen voor jong en oud. Op deze en vele andere pluspunten van Nieuwegein moeten we zuinig zijn.

CDA-lijsttrekker Horst: “We horen van inwoners en ondernemers ook dat er zaken zijn die beter kunnen. Zaken waarmee we voor de toekomst ook een aantrekkelijke en fijne stad blijven.” Zo kan de onderlinge verbondenheid tussen inwoners veel beter. De vele inbraken in woningen en auto’s zorgen voor een onveilig gevoel. Dat moet dus beter worden aangepakt. Het onderhoud aan wegen, groen en straatverlichting moet op veel plekken beter. Er is veel geregeld voor zorg en welzijn, maar de samenhang en samenwerking kan beter.

De woningmarkt kan beter met meer passende woningen voor onze ouderen en betaalbare woningen voor starters en doorstromers. Veel inwoners hebben na jaren van crisis weer werk, maar nog teveel anderen zoeken een baan. Met zonnepanelen en groene daken wordt Nieuwegein steeds duurzamer, maar we moeten meer doen om klaar te zijn voor de klimaatverandering. En de dienstverlening van de gemeente aan de inwoners kan ook beter.

Vijf punten voor een beter Nieuwegein
Samen met inwoners en ondernemers wil het CDA de komende jaren de schouders er onder zetten voor een beter Nieuwegein. Lijsttrekker Horst: “Ik noem vijf punten uit ons programma waar we aan een beter Nieuwegein willen werken. Dan gaat het om minder regels voor vrijwilligersevenementen, meer aandacht voor veiligheid in de wijken, betaalbare woningen voor middeninkomens, bestrijding van eenzaamheid en jongeren meer betrekken bij de toekomst van Nieuwegein.” Natuurlijk staan er nog meer voorstellen in ons verkiezingsprogramma voor een beter Nieuwegein. Het volledige verkiezingsprogramma kunt u hier lezen.

One thought on “CDA presenteert verkiezingsprogramma ‘Voor een beter Nieuwegein’

  1. John

    Zeker gaat er veel goed in nieuwegein,maar dat is alleen weggelegd voor de ondernemers ,niet voor de gewone burger.
    Waarom geen betaal bare woningen voor jongeren en ouderen,nee alleen voor de midden inkomens.
    Zo’n partij kan ik niet op stemmen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren