CDA op zoek naar kandidaten voor jongerenlintje

Op zaterdag 24 mei was het gezellig druk op het nieuwe plein van Cityplaza: de jaarlijkse vrijwilligersmarkt werd gehouden. De gelegenheid voor verenigingen en maatschappelijke organisaties om zich te presenteren aan de inwoners van Nieuwegein, informatie te geven over hun rol in de samenleving en mogelijk ook nieuwe vrijwilligers te werven.

“De inzet van vrijwilligers is van groot belang. Voor de samenleving maar ook voor het voortbestaan van verenigingen. Zonder vrijwilligers geen voedselbank. En dus geen hulp aan gezinnen die dat hard nodig hebben”, aldus CDA-fractievoorzitter Roelof de Wild. Het CDA bezocht de vrijwilligersmarkt om in gesprek te gaan over de mogelijkheden om het vrijwilligerswerk nog meer onder de aandacht te brengen. Met name onder jongere inwoners van Nieuwegein, zo was de oproep vanuit de verenigingen.

De Wild: “Die oproep valt mooi samen met het initiatief vanuit het CDA om jongeren die zich al inzetten te waarderen voor hun inzet en nadrukkelijk in beeld te brengen. Vier jongeren zijn dit jaar al in het zonnetje gezet door burgemeester Backhuijs en graag brengen wij de uitreiking van 2015 al onder de aandacht. Zodat we tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente Nieuwegein weer nieuwe jongeren kunnen bedanken voor hun inzet in de samenleving.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren