CDA Nieuwegein wil andere route voor vrachtwagens theater De Kom

Het college van Nieuwegein moet een nieuwe aan- en afrijroute bedenken voor theater De Kom. Vrachtwagens zorgen in weekend voor overlast omdat ze op zaterdag door de markt heen moeten rijden en ook lijdt de bestrating in het centrum eronder, stelt het CDA in de stad.

“Neem bijvoorbeeld de plek voor het politie bureau, dat ziet er niet uit”, zegt raadslid Mart Hack (CDA). Vorig jaar heeft de partij in een motie gevraagd om nog eens te onderzoeken of een andere oprit voor vrachtwagen naar het Stadsplein mogelijk is. Afgelopen donderdag is dezelfde vraag weer gesteld aan het college.

In november 2017 heeft het CDA in een motie gevraagd om nog eens te onderzoeken of er een aparte oprit voor vrachtwagens naar het Stadsplein mogelijk is. Nu moeten vrachtwagens voor theater DE KOM tussen de kramen van de zaterdagmarkt doorrijden. Dat zorgt voor gevaarlijke situaties. Recent heeft het college in een brief laten weten dat ze opnieuw hebben gekeken naar de mogelijkheden hiervoor, maar dat een aparte oprit voor vrachtwagens niet mogelijk is. Naar aanleiding van die brief heeft het CDA extra vragen gesteld.

Hack: “Op dit moment kijkt het college niet goed naar de huidige situatie en hoe die is op te lossen. De route voor de vrachtwagens blijft zoals die ooit is bedacht terwijl andere plannen in de loop der tijd wel zijn veranderd. Wij denken daarom dat er een betere manier te bedenken is om het theater te bevoorraden.”

Teleurgesteld
Het CDA is teleurgesteld over de manier waarop het college het gevraagde onderzoek heeft uitgevoerd. Er is opnieuw naar een verkeerskundig onderzoek uit juni 2009 gekeken. De conclusies uit dat onderzoek worden in de ogen van het CDA klakkeloos gereproduceerd. De situatie in de Doorslagzone is inmiddels aanzienlijk anders dan toen voorzien. Zo zijn de ooit geplande Palmtorens nooit gebouwd. Al tijden wacht de gemeenteraad op een concreet plan voor de Doorslagzone. Het CDA vindt dan ook dat er nog ruimte is om binnen die plannen voor dit gebied te kijken naar een betere oplossing voor het vrachtverkeer naar DE KOM. Het college stelt dat de andere oplossingen uit 2009 zorgen voor gevaarlijke verkeerssituaties in dit deel van de binnenstad. “Daarmee accepteert het college dat de gevaarlijke situatie met vrachtwagens die op zaterdag tussen de marktkramen doorrijden blijft bestaan. Het CDA zal dan ook blijven zoeken naar een veiliger oplossing hiervoor”, zegt CDA-raadslid Mart Hack.

2 thoughts on “CDA Nieuwegein wil andere route voor vrachtwagens theater De Kom

  1. hessel

    Gek he, de gemeente Nieuwegein loopt altijd achter de feiten aan. B en W van Nieuwegein neem uw verantwoordelijkheid en zorg snel dat het gebied veilig wordt voor voetgangers !

  2. Moeke

    Onzin, de markt moet gewoon terug naar de oorspronkelijke plek. Dat tochtgat is zowieso niks. Dat dat met die vrachtwagens een slecht idee was, wisten ze ook allang. Het is zoals gewoonlijk weer een middelvinger naar iedereen die geen beslissingsbevoegdheid heeft. Diegene die dat wel hebben, interesseert het simpelweg niet.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren