CDA krijgt toezegging onderhoud zebrapaden

Tijdens de rondvraag op de Avond van de Raad op 20 mei jl. heeft CDA-raadslid Rija van der Sluiszen vragen gesteld over de slechte staat van onderhoud van Nieuwegeinse zebrapaden. Wethouder Schouten gaf aan dat dit bij de gemeente bekend is en dat deze zebrapaden na de zomer worden aangepakt. Het zebrapad bij de kruising Hildo Kropstraat – Sluyterslaan wordt al in juni aangepakt.

Signalen van inwoners
Het CDA had signalen van inwoners gekregen dat diverse zebrapaden in Nieuwegein er slecht bij liggen. Dit naar aanleiding van de publiciteit rond de regenboogzebrapaden rond City. CDA-raadslid Rija van der Sluiszen: ‘Vooral het zebrapad bij de kruising Hildo Kropstraat – Sluyterslaan was ons ook zelf opgevallen. Automobilisten kunnen hier niet goed meer zien dat het een zebrapad is. Ook is in één richting het zebrapad bord niet goed zichtbaar, doordat het achter het einde zone 30-bord zit. Dit komt de veiligheid niet ten goede.’

Onderhoud na zomer
Van der Sluiszen vroeg aan wethouder Schouten of het college bekend is met het slechte onderhoud van een deel van de zebrapaden in Nieuwegein, zoals die op de Hildo Kropstraat. En of er bekend is om welke zebrapaden het gaat. Als dit bij het college bekend is, wilde Van der Sluiszen weten wat het college aan dit probleem gaat doen en welke termijn. Wethouder Schouten antwoordde dat het probleem bekend is en ook om welke zebrapaden het gaat. Al in 2019 was uit onderzoek naar voren gekomen dat 10% van de Nieuwegeinse zebrapaden in zo slechte staat zijn dat ze onderhoud nodig hebben. Dat onderhoud worden in augustus of september dit jaar uitgevoerd.

Voor het zebrapad op de Hildo Kropstraat wordt het onderhoud naar voren gehaald naar medio juni. Daarbij wordt ook de zichtbaarheid van het zebrapad bord opgelost. ‘Ik ben blij dat de gemeente de zebrapaden in slechte staat gaat aanpakken. Vooral dat het opknappen van het zebrapad op de Hildo Kropstraat naar voren wordt gehaald is hard nodig. Het CDA zal dit in de gaten blijven houden, want dit is belangrijk voor de veiligheid van voetgangers’, aldus CDA-raadslid Rija van der Sluiszen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk