CDA blij met steun burgemeester Kinderpardon

Het CDA Nieuwegein is blij met de steun van burgemeester Backhuijs om het Kinderpardon te verruimen naar kinderen die in beeld waren bij de gemeenten. Op initiatief van burgemeester Ostendorp (Bunnik) hebben inmiddels een vele burgemeesters uit het hele land de oproep aan staatssecretaris Teeven (Veiligheid en Justitie) ondertekend. Ook de Vereniging Nederlandse Gemeente (VNG) en het Landelijk Overleg Gemeentebesturen Opvang- en terugkeerbeleid (LOGO) ondersteunen de oproep.

De gemeenten waren erg gelukkig met het Kinderpardon in 2012. Juist de gemeenten werden jarenlang geconfronteerd met ouders en kinderen die niet tot Nederland werden toegelaten en op straat werden gezet. Deze gezinnen kregen geen toegang tot landelijke opvangvoorzieningen. Gemeenten hebben daarom deze gezinnen de meest basale opvang geboden. Zo werden schrijnende situaties voorkomen. Veel van deze gezinnen en kinderen waren volledig in beeld bij de gemeenten.

Het Kinderpardon leek een uitkomst te bieden voor alle gezinnen zonder verblijfsvergunning, maar die al lange tijd in Nederland verbleven. Maar het kabinet heeft besloten dat het alleen geldt voor kinderen die onder toezicht van de Rijksoverheid hebben gestaan. Daarmee wordt dus een grote groep kinderen uitgesloten. Toch zijn deze kinderen ook volledig in de Nederlandse samenleving geworteld. Tegen dit onderscheid tussen kinderen onder toezicht van het Rijk en van de gemeenten maken de burgemeesters bezwaar.

Het CDA Nieuwegein is blij dat onze burgemeester de oproep aan staatssecretaris Teeven ondersteunt. Immigratie- en asielbeleid is gebaat bij handhaving van heldere regels. Maar de regels van het Kinderpardon leiden tot situaties die niet uit te leggen zijn. Het gaat tegen de geest van het Kinderpardon in. We hopen dan ook dat de staatsecretaris zal luisteren naar de oproep van de burgemeesters en zijn bevoegdheden zal inzetten om ook gewortelde kinderen onder gemeentelijk toezicht een verblijfsvergunning te geven.

Link naar de oproep van de burgemeesters:http://www.eerlijkkinderpardon.nu/images/69/3006.pdf

namens het CDA Nieuwegein
Gerben horst

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk