Campagne Zet ‘m Vast wordt verlengd

Honderden automobilisten maakten van het aanbod gebruik om gratis de kentekenplaten vast te laten nagelen (poppen). Door het nagelen van de kentekenplaat wordt diefstal van de kentekenplaat voorkomen. De gemeente Nieuwegein organiseerde in samenwerking met de politie, elf autodealers en ROC Midden Nederland de campagne Zet ‘m Vast in de week van 11 juni t/m 16 juni. Vanwege het succes hebben zeven autodealers besloten om de campagne de komende maanden voort te zetten.

In Nieuwegein wordt nog steeds te veel ingebroken vanuit en vanaf auto’s. Bij één op de zeven diefstallen is er sprake van het stelen van een kentekenplaat. Met deze gestolen kentekenplaten worden weer andere delicten gepleegd. Denk daarbij aan het wegrijden zonder te betalen na het tanken, maar ook overvallen. Kentekenplaten zijn soms wel heel eenvoudig bevestigd aan de auto. Vaak met een simpel kliksysteem. De diefstal van een kentekenplaat leidt daarnaast tot veel geregel.

Nog tot en met 13 juli kunt u terecht bij: Koops Auto, Ford Roeleveld, Stam Renault, Auto Muntstad, Subaru Utrecht, Stam Opel, Autobedrijf Cluistra en Nefkens Peugeot voor het gratis vast laten nagelen van de kentekenplaat.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk