Cals College wint mini WK zaalvoetbal

Het Cals College in Nieuwegein is winnaar geworden van de eerste editie van het Mini WK zaalvoetbal voor middelbare scholieren. In de sportzaal van Merwestein veroverde het Cals College daarmee de grote Rabobank wisselbeker. In totaal deden bijna 450 Nieuwegeinse kinderen mee aan het door Sport ID Nieuwegein georganiseerde toernooi.

Nadat er eerst twee dagen gestreden werd door jongens en meisjes van lagere scholen, was het vrijdag jl. de hele dag de beurt aan tieners. Op drie velden werd gestreden in drie categorieën; die voor eerste klassers, tweede klassers en derde klassers. Overall winnaar werd degene die niet alleen de meeste wedstrijden won, maar ook de beste acties liet zien en het sportiefste speelde, maar ook het Oosterlicht College en het Anna van Rijn College gingen met bekers en medailles naar huis. Tussen het voetballen door konden de deelnemers in brasserie H2O FIFA spelen op twee grote Play Station schermen en gebruik maken van Wii.

Het Mini WK voor middelbare scholieren was onderdeel van het ‘Like moving 2 challenge’ LM2C project. Het toernooi was het slotstuk van een periode waarin leerlingen op school (voetbal)trainingen kregen. Trainingen die verzorgd werden door Nieuwegeinse sport aanbieders. Sport ID probeert met zulke initiatieven meer kinderen aan het bewegen te krijgen. En plezier te laten beleven aan sport. In Merwestein is dat de afgelopen drie dagen uitstekend gelukt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren