Alvast een echt vakantiegevoel met reisboeken

Tijdens de maand mei zijn in alle vestigingen van de Bibliotheek Nieuwegein boekentafels gemaakt met diverse uiteenlopende reisboeken. Wie alles uit zijn vakantie wil halen kan niet zonder goede boeken. Als voorbereiding op uw zomerse bestemming kunt u in de bibliotheek vanuit diverse invalshoeken naar uw vakantie kijken.

Voordat de koffers gepakt zijn, kunnen de lezers in Nieuwegein alvast hun keus maken. Wat valt er cultureel te beleven, hoe smaakt de lokale keuken of duikt de gekozen streek op in een roman?

Uw vakantie naar Spanje krijgt meer waarde met een boeiend boek over de afwisselende architectuur van dat land. De reis naar Rusland wordt nog interessanter wanneer u tevoren leest over de Russische iconen. Maar ook een roman over de Katharen sluit goed aan bij uw vakantie in Zuid-Frankrijk. Of geniet tijdens uw verblijf in Toscane van de belevenissen van een Amerikaanse wetenschapper die een huis in Toscane gekocht heeft en met de nodige tegenslagen het huis en bijbehorende tuin oplapt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk