Cals College en de Evenaar ‘Excellente school’

Het Cals College en SBO De Evenaar in Nieuwegein hebben vandaag het predicaat ‘Excellente School’ in ontvangst mogen nemen. Het Cals voor haar VWO-afdeling. Deze keer geldt het voor drie jaar. Klik hier voor het juryrapport.

Het Cals College: ‘We zijn verheugd met de externe erkenning voor ieders inspanningen van de afgelopen jaren om het onderwijs op het Cals College te ontwikkelen. We zien het predicaat echter niet alleen als een vorm van erkenning en waardering voor onze prestaties, maar vooral als een aansporing om ons onderwijs voortdurend tegen het licht te houden en verder te ontwikkelen. Daar werken we dagelijks met zijn allen aan. We bedanken al onze medewerkers voor hun inzet en bijdrage aan de kwaliteit van ons onderwijs.’

Een excellente school is in de basis een goede school die zich onderscheidt van andere goede scholen door te excelleren op een bepaald gebied dat in de school als geheel doorwerkt. Met het predicaat Excellente School krijgen zeer goed presterende scholen de maatschappelijke zichtbaarheid en waardering die ze verdienen. Excellente scholen zijn een voorbeeld voor andere scholen. Zij dagen andere scholen uit om de lat ook hoog te leggen en dit predicaat te bemachtigen.

SBO De Evenaar is een school voor speciaal basisonderwijs. Hier krijgen leerlingen met een ondersteuningsvraag die een gespecialiseerde aanpak nodig hebben. Ook kinderen met een status volgen hier onderwijs, tot ze een voldoende basisniveau hebben waarop ze in het regulier onderwijs kunnen instromen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk