Byzantijnse liturgie in de Nicolaaskerk

Uit dankbaarheid en ter afsluiting van het succesvolle jubileumjaar biedt Het Lysenko Koor uit Nieuwegein een feestelijke bisschoppelijke Byzantijnse liturgie in de Nicolaaskerk aan op zondag 21 oktober 2012. Deze Byzantijnse liturgie begint om 10.00 uur en zal geheel in het Oekraïens gezongen worden. De in Engeland wonende Oekraïense Bisschop Hlib Lonchyna is uitgenodigd om in deze feestelijke liturgie voor te gaan waarbij ook de Oekraïense ambassadeur in Nederland aanwezig zal zijn. Adres: Nicolaaskerk aan de Utrechtsestraatweg 8 in Jutphaas (Nieuwegein).

Het Lysenko Koor vindt dit tevens een mooie gelegenheid om alle oud Lysenko koorleden, die hebben bijgedragen aan het succes van de afgelopen jaren, te bedanken en ook van harte uit te nodigen om deze bijzondere jubileumliturgie bij te wonen.

Het Lysenko Koor heeft het afgelopen jaar flink aan de weg getimmerd.
Zij vierde het derde lustrum met diverse spectaculaire concerten en liturgieën in binnen- en buitenland. Zo is het onder andere op uitnodiging van het Vesnivka koor naar Canada geweest. Zij maakte een grote concertreis naar onder andere Toronto, Ottawa, London, St. Catherine en diverse andere steden. Het koor heeft daar veel furore gemaakt en kan er met grote voldoening op terugkijken. Later in het jubileumjaar werd Parijs bezocht waar concerten zijn gegeven samen met het Franse/Oekraïense Achorini koor. De samenwerking was zo bijzonder en hartverwarmend dat Het Lysenko Koor dit koor heeft teruggevraagd om 8 en 9 dec. gezamenlijke kerstconcerten in Nederland te geven.

In september j.l. ging Het Lysenko Koor onder leiding van dirigente Anna Azernikova voor een 10-daagse tour naar Oekraïne. Dit was al het vierde bezoek aan Oekraïne in haar 15-jarig bestaan. Uitgenodigd door een 5-tal Oekraïense burgemeesters reisde het koor van West naar Oost Oekraïne. Het eerste concert was in Dolyna, de geboortestad van Dr M. Antonowycz, mede oprichter van het koor, ter gelegenheid van zijn 95ste geboortejaar. Daarna volgden er nog mooie concerten in Vinnitsa, Cherkassy, Krivoy Rih, en Donetsk.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk