Buurvrouwen bedanken Nieuwegeinse hulpverleners na instorten parkeergarage

Onverwachts een cadeautje in ontvangst nemen, dat blijkt een kunst op zich in Nieuwegein. Buurvrouwen Patricia, Sandra en Danielle wonen vlak bij het St. Antonius ziekenhuis. Ze staken de koppen bij elkaar om de hulpverleners te bedanken voor hun inzet vorige week. Met potten snoep en een kaartje reden ze vandaag langs het ziekenhuis, de brandweer en het politiebureau. Het is een beetje onwennig voor de hulpverleners. “Wij doen gewoon ons werk.”

Politieman Mitchel neemt drie potten snoep in ontvangst. Ondertussen loeit een sirene in zijn  borstzak. “Gelukkig, het is een testalarm van de ME”, zegt de politieman opgelucht. “Dit alarm is wel heel vaak afgegaan de laatste tijd.” De agenten hebben best een bewogen week achter de rug, met het instorten van de parkeergarage en de rellen bij FC Utrecht, zegt Mitchel.

Agent Mitchel

Politieman Mitchel met snoep

Operationeel coördinator van dienst (de chef van vandaag) Mitchel is weggetrokken van zijn lunchpauze om de potten aan te nemen. “We mogen niet zomaar iets in ontvangst nemen”, verklaart de agente aan de balie.

“Hier zijn wij zeker blij mee”, zegt hij over de potten snoep. “Maar het hoort gewoon bij ons werk. Dat hoort bij hulpverlener zijn en was die avond niet anders.”

Hulpverleners krijgen regelmatig te maken met geweld en agressie. Voor Sandra, Danielle en Patricia des te meer reden voor dit gebaar. Ze waren onder de indruk, vorige week zondagavond. “De hulpdiensten hadden alles snel onder controle. En ze bewaarden de rust op dat moment”, zegt Danielle.

De plaatselijke kringloop, supermarkt en de buurtapp maakten de 35 potten binnen een paar dagen mogelijk. De kringloop doneerde de potten, in de buurtapp was razendsnel een kleine 100 euro ingezameld en de supermarkt deed ook nog een duit in het zakje. Vandaag was het tijd om uit te delen.

Het ziekenhuis krijgt de meeste potten. “De mensen daar zijn natuurlijk ook zo geschrokken”, zegt Sandra. Ze verrast de medewerkers als ze net zitten te lunchen. “Ik zag wel dat het wat deed. Ze waren er heel blij mee. Maar vroegen ook meteen hoe het voor ons is”, zegt Sandra.

De buurvrouwen zijn actief in de wijk. “Toen er brand was in het kinderdagverblijf belden ze en heb ik ook geholpen. Had ik ineens tien baby’s in m’n woonkamer”, zegt Sandra. “En ik twintig peuters”, vult Danielle lachend aan.

Ook brandweerman Ronald reageert blij, maar nuchter. “We krijgen wel eens wat van mensen als we een inzet hebben gehad. En bij deze blijkbaar ook, dus hartstikke leuk.” Ronald: “Ik was bevelvoerder van de tweede auto ter plaatse.” “Je maakt niet elke dag een instorting mee, zegt hij, dus dat was bijzonder. Maar gelukkig waren er geen gewonden, benadrukt de brandweerman.” Het snoep komt goed terecht, belooft hij. “We gaan het verdelen met z’n allen, dankjewel.”

Brandweer Cor en Ronald

Cor en Ronald zijn blij met de potten snoep

Ook op het politiebureau laten de buurvrouwen de agent met een glimlach achter. “Dankjewel, mijn dag kan niet meer stuk.” zegt politieman Mitchel. “En als er wat is, kan je altijd binnenlopen hè.”

Met dank aan onze samenwerkingspartner RTV Utrecht

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk