Buurtsuper krijgt nieuwe sociale functie

Christ van Loon, van de PLUS supermarkt aan de Nedereindseweg, wil de sociale functie van de Nieuwegeinse buurtwinkelcentra versterken. ‘Een belangrijke vernieuwing, na de verbouwing die medio oktober dit jaar begint, is dat we een ruimte creëren in de supermarkt waar we activiteiten voor de buurt gaan organiseren, bijvoorbeeld op het gebied van gezondheid en voeding’ laat hij onze redactie weten. Hij wil de sociale functie van de Nieuwegeinse buurtwinkelcentra versterken.

’Wij hechten aan onze sociale functie en gaan die verder versterken. In het najaar gaan we de zaak ingrijpend verbouwen. Dat gaat gepaard met een verhuizing binnen het winkelcentrum, dat ook wordt opgeknapt. Het heeft nu niet de uitstraling die we nastreven’ aldus van Loon.

Van Loon: ’De kleinere buurtwinkelcentra, zoals winkelcentrum Nedereind, hebben hun eigen functie. De betekenis daarvan valt niet te onderschatten. Op Cityplaza ga je shoppen, in het winkelcentrum om de hoek doe je je dagelijkse boodschappen. Maar het is ook de plek waar je buurtgenoten ontmoet en een praatje maakt. Het buurtwinkelcentrum heeft een belangrijke sociale functie. Dat wordt vaak vergeten.’

In de speciale ruimte in de winkel na de verbouwing zullen diverse activiteiten plaatsvinder het gebied van gezondheid en voeding. Denk aan kookcursussen, voorlichtingsavonden over gezonde voeding of informatieavonden over diabetes. De PLUS in Nieuwegein zal nauw gaan samenwerken met apotheek De Roerdomp en Gezondheidscentrum Mondriaanlaan.

Van Loon: ’Voeding en gezondheid hangen nauw samen en daarom hebben wij als supermarkt daar een rol in. Natuurlijk hopen we ook dat mensen die gezonde producten bij ons gaan kopen. Maar we dóen het vooral vanuit onze betrokkenheid bij de wijk. Juist de kleine buurtwinkelcentra lenen zich heel goed voor dit soort sociale en maatschappelijke initiatieven.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk