Buurtgezinnen gezocht in Nieuwegein

Buurtgezinnen afdeling Nieuwegein zoekt met spoed diverse steungezinnen. Buurtgezinnen koppelt (steun)gezinnen aan (vraag)gezinnen die het zwaar hebben en wel wat steun kunnen gebruiken bij de opvoeding van de kinderen. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden de ouders ontlast.

De Stichting Buurtgezinnen bestaat uit meer dan 60 lokale coördinatoren over heel Nederland, 5 backofficemedewerkers, 6 regiocoördinatoren, een directeur en een Raad van Toezicht. Atie Wakkee-de Kort is verantwoordelijk voor de afdeling in Nieuwegein.

Buurtgezinnen in Nieuwegein koppelt al ruim vier jaar gezinnen die het zwaar hebben aan een stabiel gezin in de buurt. In mei 2021 werd de mijlpaal bereikt van 50 koppelingen!

Buurtgezinnen wil voorkomen dat de problemen in een gezin verergeren en eraan bijdragen dat kinderen fijn kunnen opgroeien in hun eigen gezin. De hulp is alledaags en vriendschappelijk. Vraag- en steungezin maken onder begeleiding van de coördinator van Buurtgezinnen afspraken over de steun. Het kan bijvoorbeeld gaan om een wekelijkse speelafspraak, een weekend logeren of samen iets leuks ondernemen. Dat is iedere keer maatwerk.

Zelf steungezin zijn?
In de gemeente Nieuwegein is Atie Wakkee coördinator van Buurtgezinnen. Buurtgezinnen heeft als motto: opvoeden doen we samen. Hiermee willen ze bevorderen dat ouders er minder alleen voor staan in de opvoeding. Wilt u ook iets betekenen voor andere gezinnen in Nieuwegein, of wilt u meer weten over wat het inhoudt om een steungezin te zijn? Stuur een mail naar atie@buurtgezinnen.nl of kijk op www.buurtgezinnen.nl.

In 2018 mocht wethouder Jan Kuiper uit handen van Atie Wakkee, coördinator Buurtgezinnen.nl in Nieuwegein, al het boek ‘Opvoeden doen we samen’ ontvangen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk