50ste vraag- en steungezin aan elkaar gekoppeld in Nieuwegein

Buurtgezinnen in Nieuwegein koppelt al ruim drie jaar gezinnen die het zwaar hebben aan een stabiel gezin in de buurt. Afgelopen maand werd de mijlpaal bereikt van 50 koppelingen en dat is natuurlijk gevierd! Wel volgens de richtlijnen van het RIVM vanwege het Coronavirus.

Wethouder Jan Kuiper en beleidsadviseur Grace van der Pas van de gemeente Nieuwegein, waren afgelopen vrijdag aanwezig om dit vraag- en steungezin in het zonnetje te zetten. “Iemand in de buurt kennen, die als het nodig is voor je klaar staat, dat is zinvol en maakt verschil. Daar wordt iedereen beter van.” aldus wethouder Jan Kuiper.

Precies een week na de kennismaking met het nieuwe steungezin Leontine, Bas en hun twee meiden Elsie (18) en Cato (13) ontmoette Atie Wakkee coördinator van Buurtgezinnen in Nieuwegein,  vraagmoeder Celeste en haar dochters. Atie Wakkee: “Ik dacht: die twee samen, dat kan een match zijn! Toen dat werkte, bleek dit ook mijn 50e koppeling in Nieuwegein. Een mooie mijlpaal om te vieren. De gezinnen hebben na een glansrijke proefperiode getekend voor het vervolg: Zij gaan door!”

Zo werkt Buurtgezinnen
Een steungezin wordt voor een langere periode de steun en toeverlaat voor een vraaggezin. Samen met de coördinator van Buurtgezinnen bespreekt u welke ondersteuning u zou willen bieden, welke kinderen in uw gezin passen (leeftijd, j/m) en hoeveel tijd u ervoor beschikbaar heeft. De coördinator kijkt welke gezinnen het beste bij elkaar passen en begeleidt beide gezinnen twee jaar.

Zelf steungezin zijn?
In de gemeente Nieuwegein is Atie Wakkee coördinator van Buurtgezinnen. Buurtgezinnen heeft als motto: opvoeden doen we samen. Hiermee willen ze bevorderen dat ouders er minder alleen voor staan in de opvoeding. Wilt u ook iets betekenen voor andere gezinnen in Nieuwegein, of wilt u meer weten over wat het inhoudt om een steungezin te zijn? Stuur een mail naar atie@buurtgezinnen.nl of kijk op www.buurtgezinnen.nl.

500ste vraag- en steungezin
Drie jaar geleden, om precies te zijn op 14 november 2018 was het ook al feest in Nieuwegein. Toen werd landelijk de 500ste vraag- en steungezin aan elkaar gekoppeld in Nieuwegein.

In 2018 mocht wethouder Jan Kuiper uit handen van Atie Wakkee, coördinator Buurtgezinnen.nl in Nieuwegein, al het boek ‘Opvoeden doen we samen’ ontvangen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren