Buurtcamping Nieuwegein krijgt toch tweede editie

Van 13 tot en met 15 juli 2018 wordt ‘De Middengaarde’ in Nieuwegein op de Galecopperzoom opnieuw omgetoverd tot Buurtcamping. Lange tijd was het onzeker of het initiatief een vervolg zou krijgen. In 2017 werd de eerste Buurtcamping gehouden. De organisatie valt nu onder de nieuwe stichting ‘Burgerinitiatieven Nieuwegein.’ Er is plaats voor maximaal 100 kampeerders. De buurtcamping Nieuwegein wil gezinnen met een smalle beurs in het eerste weekend van de schoolvakantie in Midden Nederland zo een bijna gratis vakantieweekend laten beleven.Een plekje kost slechts € 15,- per persoon. Houders met een Nieuwegein-Pas zijn goedkoper uit.

Drie dagen lang is het park een gezellige camping, bewoond door alle mensen die de buurt rijk is: van yuppen tot daklozen, van muurbloempjes tot druktemakers en van zuigelingen tot senioren. Door samen de camping op te bouwen of een potje te badmintonnen, leer je elkaar beter kennen. Je bent de hele dag heerlijk buiten en iedereen is gelijk. ‘Met die pleerol onder de arm zien we er per slot van rekening allemaal even knullig uit’ aldus één van de initiatiefnemers.

De organisatie zoekt nog actieve en sociale buurtbewoners uit de buurt die mee willen helpen bij de organisatie van deze camping. Wil jij beheerder of vrijwilliger worden of meer weten? Stuur dan een mailtje naar krijn@debuurtcamping.nl en dan neemt de organisatie contact met je op! Wil je komen kamperen? Kijk dan op de website van ‘Buurtcamping Nieuwegein.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk