BuurtAED-actie Nereusburg Nieuwegein van start

De bewoners rond de Nereusburg in Batau Noord in Nieuwegein starten een actie om geld op te halen voor een AED in de buurt. Via het platform BuurtAED.nl van de Hartstichting kunnen de buurtbewoners geld ophalen om zo samen een levensreddende AED te kopen. Initiatiefnemers van de actie, Marco en Jolanda Lampie: “Samen kunnen we een hoop levens redden en onze omgeving weer een stukje veiliger maken.” Eerder liet het wijknetwerk in Fokkesteeg onze redactie weten dat hun wijk al was voorzien van enkele AED’s.

Elk jaar krijgen zo’n 17.000 mensen in Nederland een hartstilstand buiten het ziekenhuis. In 70% van de gevallen vindt zo’n hartstilstand thuis plaats. De kans op overleven is het grootst als binnen 6 minuten gestart wordt met reanimeren met een AED. Het lukt de ambulance meestal niet om binnen die tijd aanwezig te zijn bij het slachtoffer. Daarom is het belangrijk dat er in elke buurt een AED aanwezig is.

Om van heel Nederland zo’n ‘6-minutenzone’ te maken zijn 30.000 AED’s nodig die dag en nacht beschikbaar zijn en zijn aangemeld bij oproepsysteem HartslagNu. Op dit moment zijn in Nederland 15.000 AED’s aangemeld bij het oproepsysteem, waarvan er 10.000 dag en nacht beschikbaar zijn. Deze BuurtAED-actie draagt bij aan het realiseren van deze landelijke 6-minutenzone.

Meer informatie kunt u verkrijgen bij Marco en Jolanda Lampie middels e-mailadres: marco@mlampie.nl of via telefoon of WhatsApp op nummer: 06-42399552. Inmiddels is er ruim 1.100 euro opgehaald.

Over het initiatief via BuurtAed
De kosten zijn vanaf € 25,- (Dit kun je ook samen met bijvoorbeeld de buren doen) hiermee kopen de initiatiefnemers de AED incl. onderhoud voor de komende 5 jaar. De locatie van de AED zal nader bepaald worden maar in ieder geval centraal gelegen op de Nereusburg en zal 24 uur per dag bereikbaar zijn.  Als het totaal bedrag binnen 30 dagen niet wordt gehaald, worden alle donaties teruggestort. Buurt AED verzamelt de donaties. Zodra het geld voor een actie bij elkaar is sturen wij het Buurt-AED pakket naar de initiatief nemer toe.

Iedereen mag een AED gebruiken. Zodra je op de aanknop drukt, begint er een stem te praten die precies vertelt wat je moet doen. Wel is het handig om in een reanimatiecursus te oefenen hoe je een AED gebruikt. Zo ben je zeker van je zaak als het er op aan komt. De initiatiefnemers zullen rond de oplevering van AED een avond cursus organiseren voor iedereen die toch wat extra informatie over het gebruik wil hebben.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren