Burgemeester de Vos opent houtfabriek

Op vrijdag 24 september 2004 heeft de burgermeester van Nieuwegein, de heer drs. C.M. de Vos, de houtfabriek bij Van Vliet Groep Milieu-dienstverleners officieel geopend. Onder het toeziend oog van zo’n 550 genodigden, liet de burgermeester de eerste bouwstenen, een stapel houten blokken, in de breker van de installatie vallen. Een groot spandoek gaf daarna de plaquette vrij: Van Vliet Groep Houtrecycling.

Deze recyclingsinstallatie is in 2004 in gebruik genomen om een efficiëntere en kwalitatief hoogwaardige bewerking van hout te realiseren. De winst voor het milieu in termen van minder transporten en betere benutting van afvalhout vormen belangrijke beweegredenen voor deze investering. De Van Vliet Groep denkt jaarlijks 120.000 ton afvalhout te gaan verwerken.

De feestelijke dag werd druk bezocht en bood gasten de gelegenheid om naast de houtfabriek de andere installaties te bekijken. In een strak en veilig geregisseerde rondleiding werden de sorteerinstallatie voor bouw- & sloopafval en het depot voor gevaarlijke afvalstoffen getoond.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk