Burgemeester aan de slag voor stadswachten

Veel reacties op de weblog tot dusver. Het mailen heeft de laatste dagen betrekking op het bericht van het verlies van een aantal stadswachten en op de herkenning van de zompigheid van het IJsselbos.

Betreffende het IJsselbos zal de PvdA-fractie opnieuw aan het college vragen of er -en dat kan met eenvoudige middelen- iets gedaan kan worden aan de kwaliteit van de prachtige route zoals deze door het IVN in het moerasbos is uitgezet. Het gebruik van snoeihout kan wonderen doen, volgens de PvdA. We zullen het college vragen in actie te komen.

Het bericht over de stadswachten bracht ook veel teweeg. Fractiegenoot Balvers nam naar aanleiding van de opmerkingen contact op met de coördinator van de stadswachten. Het verlies van de ID-banen is ook de burgemeester te gortig. We begrepen dat hij spoedig met een voorstel komt om daar wat aan de doen. Dat voorstel zullen we afwachten, maar op voorhand lijkt dit de PvdA-fractie een prima initiatief van burgemeester De Vos.

Aardig dat het Utrechts Nieuwsblad ook de verrichtingen volgt van de “digitale politici” in Houten, IJsselstein en Nieuwegein en daar een artikel over schreef. Het is jammer dat nog niet ieder over de “digi-vrees” heen is, want mijn oproep aan andere politici om op de discussiepagina met elkaar over onderwerpen te praten, bleef tot nu toe onbeantwoord.

Vanmiddag een tijdje de Amsterdamse kou in. Traditiegetrouw is de gemeente Nieuwegein bij de herdenking van de februaristaking vertegenwoordigd. De Nieuwegeinse groep wordt overigens steeds kleiner aan de voet van de dokwerker. Reed er in het verleden nog een busje vol raadsleden naar Amsterdam voor de herdenking, vanmiddag zijn Jeanne Herfkens en ikzelf de “Laatste Der Mohikanen”. We zullen een mooi bloemstuk neerleggen aan de voet van het imposante beeld, ter nagedachtinis aan het in verzet komen van timmerlieden, havenwerkers en arbeiders tegen de deportatie van vele joodse landgenoten door de Duitse bezetter in 1941.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk