Burendag gaat in aangepaste vorm door

De inschrijving voor de 15e editie van Burendag is in volle gang. Iedereen die zijn buren beter wil leren kennen, kunnen een burendagactiviteit aanmelden via www.burendag.nl. Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt op de 4e zaterdag in september. Dit jaar valt Burendag op zaterdag 26 september en zal net iets anders dan anders gevierd worden, zo laat de organisatie weten: ‘We houden voldoende afstand en we vieren het op een veilige manier, voor de deur!’

Burendag is uitgegroeid tot een landelijk fenomeen dat in het teken staat van het vieren en bevorderen van contact tussen buren. Het is een initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds. Om je te ondersteunen bij het organiseren van meer activiteiten in de buurt heeft het Oranje Fonds het Betrokken Buurt Boekje gemaakt. Dit boekje kun je hier gratis downloaden. In het boekje vind je verschillende tips over bijvoorbeeld het opzetten van activiteiten, het betrekken van buurtbewoners, het regelen van financiën en nog veel meer.

Voorbeelden van activiteiten in Nieuwegein
In Nieuwegein zijn al enige activiteiten aangemeld. Zo wordt er zaterdag 26 september van 14.00 uur tot 16.00 uur een Burenthee gehouden op Fort Vreeswijk. Zal er aan de Rietzanger door de bewoners een gemeentetuin omgetoverd worden tot een bloementuin. Op de Citerlaan houden de bewoners een buurt BBQ en bouwen de bewoners aan de Ploegersweide een insectenhotel. Bewoners aan de Havezatedrift zullen op Burendag van 12.00 uur tot 16.00 uur gezellig samen de handen uit de mouwen steken om de straat op te vrolijken.

Aanmelden
Van 1 juli tot en met 16 augustus is het mogelijk een financiële bijdrage van het Oranje Fonds voor jullie Burendag activiteit aan te vragen. Lees voor je dat doet goed de richtlijnen voor organisaties en voor particulieren! Hierbij geldt wel: op = op. Dus wacht niet te lang met een aanvraag indienen. Aanmelden voor Burendag kan hier.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren