Buren moeten meer op elkaar gaan letten

Het aantal woninginbraken in politiedistrict Lekstroom, waaronder Nieuwegein valt, stijgt razendsnel en de politie zegt er niets tegen te kunnen beginnen. ‘Extra surveillances of een bezoek potentiële inbrekers met de medeling: we letten extra op je’ mocht geen baat hebben. De inbrekers lijken ongrijpbaar. Vorig jaar werden er in het district nog 42 gepakt. In 2005 waren dit er nog 74.Bijna de helft van de inbraken in district Lekstroom, waaronder ook Houten, Vianen, IJsselstein en Lopik vallen, vond plaats in Nieuwegein (415 stuks, een stijging van 31 procent.)

De inbraken staan dit jaar absoluut centraal bij de politie. Echter geeft een medewerker aan dat zij tegen het maximum aan opsporingsmogelijkheden aan zitten. Met hulp van woningbouwcorporaties, gemeente en burgers wil de politie in Nieuwegein het tij keren. Vooral in wijken als Batau en Fokkesteeg vormen de inbraken een plaag. In Vreeswijk speelt het probleem niet. ‘Iedereen kent elkaar daar en let op elkaars huis.’

De politie wil nu de burgers erbij betrekken. Één van de ideeen is mensen met een hond te vragen om tijdens het uitlaten van de hond goed om zich heen te kijken en opvallende zaken door te geven aan de politie. Onze tekenaar maakte er een prachtige spotprent van en Afrodite schrijft er over in haar wekelijkse column.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk