Buren en bekenden geschrokken over serieverkrachter

Buren en bekenden van Gerard Tuns, die woonde aan de Weerdstede in Nieuwegein, zijn geschrokken dat hij is aangehouden als verdachte in de zaak van de Utrechtse serieverkrachter. De politie was bijna 20 jaar op zoek naar deze man, die bij toeval is gevonden. Het DNA, wat hij verplicht moest afstaan na een delict waar een straf van 4 jaar of meer op staat, gaf een match uit de database van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI).

Vooral omwonenden hebben een dubbel gevoel over het feit dat hij zo dichtbij woonde. Veel last hadden ze niet van de man maar vonden hem wel apart. Een buurvrouw zegt hem ‘een engerd’ te vinden en inmiddels al twee nachten niet geslapen te hebben, nadat ze getuige was van de arrestatie van de verdachte. ‘Het begon met een hard geluid. Toen zag ik dat dat zijn voordeur werd ingeramd door wel vijftien politiemannen. Hij werd daarna uit z’n huis gehaald en in een speciale auto gezet en afgevoerd. Daarna is z’n huis doorzocht’
 aldus de buurvrouw.

Veel mensen gingen er vanuit dat de serieverkrachter nooit meer zou worden gepakt. Ook Tuns leek zich daar weinig zorgen over te maken. Hij was namelijk opvallend actief op Facebook en hield er een gewoon sociaal leven op na. Ook woonde hij samen met zijn vriendin, maar twee weken geleden verbrak zij de relatie en vertrok ze.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk