Katern

Brandweervrijwilligers doen mee met Roparun

Dit jaar zal voor de 21ste keer de Roparun gehouden worden. Verschillende brandweervrijwilligers uit de regio Utrecht zullen ook dit jaar weer mee doen. Zo ook enkele brandweervrijwilligers uit Nieuwegein. De Roparun is een estafetteloop van ongeveer 520 kilometer waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd.

Afgelopen zaterdagmorgen 14 januari was de eerste start van een trainingssessie ter voorbereiding van deze sportieve prestatie. Aan de Nevelgaarde in Batau Zuid verzamelde de lop[ers zich om vervolgens 42 km te gaan hardlopen.

Dit jaar is de Roparun heel bijzonder. Voor het eerst worden twee Roparuns tegelijkertijd gehouden. Naast de bekende Roparun vanuit Parijs wordt ook in Hamburg in Duitsland een Roparun gehouden. De finish is op dezelfde tijd op de Coolsingel in Rotterdam. De start van Roparun vindt plaats op zaterdag 26 mei aanstaande en de finish is op maandag 28 mei.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk