Brandweerpost Nieuwegein Zuid nu officieel open

Burgemeester Frans Backhuijs van Nieuwegein heeft afgelopen zaterdagmiddag de nieuwe brandweerpost aan de Henri Dunantlaan in Vreeswijk officieel geopend. De nieuwe steunpost is ter vervanging van de oude steunpost die niet meer voldeed aan de huidige eisen. Het brandweerkorps, waar momenteel 24 medewerkers en vrijwilligers werken zijn trots op hun nieuwe brandweerpost.

Donderdag 26 januari 2017 ondertekenden burgemeester Backhuijs, de heer Tillart van de Veiligheidsregio Utrecht en de heer van Schaik van de gemeente Nieuwegein het projectplan om de brandweerkazerne te vernieuwen.  Op 11 januari 2018 is gestart met de bouw van de nieuwe steunpost, om precies een jaar later klaar te zijn. De steunpost biedt huisvesting aan twee blusvoertuigen. Daarnaast is er een instructieruimte/kantine, keuken, kleed- en doucheruimte en een kantoorruimte voor drie werkplekken, waar ook vrijwilligers voor hun werk kunnen inloggen. Op deze manier zijn er altijd (vrijwillige) brandweermannen en -vrouwen beschikbaar die in geval van een brand klaar staan om uit te kunnen rukken. Kortom een goede werkomgeving om de dienstverlening optimaal uit te kunnen voeren.

Duurzaam
Het gebouw is duidelijk te herkennen aan zijn betonnen Brandweer entree met de gestalde voertuigen, die vanaf de doorgaande weg zichtbaar zijn. De post is duurzaam en toekomstbestendig gebouwd. Zo is het gebouw demontabel, voorzien van onderhoudsarme houten gevelbekleding en heeft geen gasaansluiting meer. Verwarmen en koelen wordt met luchtwarmtepompen geregeld. Er is LED verlichting en het dak is voorzien van zonnepanelen. Het gebouw beschikt over een speciale indeling, waarbij door brand vervuilde materialen gescheiden bewaard worden tot deze worden gereinigd.

Onze videograaf Bart van Rooijen was aanwezig bij de opening en maakte bovenstaand videoverslag.

 

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren