Brandweer op bezoek bij Scouting Jan van Hoof

Op donderdag 9 februari jl. beleefden de Verkenners van de Scouting Jan van Hoof groep uit Nieuwegein een bijzondere avond. Tijdens hun wekelijkse bijeenkomst op Fort Jutphaas kregen ze bezoek van de brandweer.

Een vrijwilliger van de brandweer in Nieuwegein kwam de jongens vertellen en laten zien, hoe je door gebruik te maken van de vuurdriehoek op verschillende manieren vuur kan blussen. Natuurlijk liet de Brandweerman ook zijn volledige uitrusting zien en vertelde bij elk onderdeel waar het voor dient. Daarna was het tijd voor actie.

Buiten probeerde de jongens om de beurt een brandslang uit te rollen. Doel was om het zo te doen dat de pion om ging. Dat viel nog niet mee. Nadat iedereen een keer de slang had gegooid, bleek de grote zaal van het clubhuis helemaal gevuld te zijn met (nep)rook. Onder begeleiding van de brandweerman gingen de verkenners naar binnen. Ze zagen letterlijk geen hand voor ogen. Toen ze eenmaal in het midden van de ruimte waren moesten ze de snelste weg naar buiten zoeken.

Als laatste kregen de jongens nog wat tips over hoe ze om moeten gaan met een vlam in de pan. Waardevol omdat de jongens op kamp zelf moeten koken en dan is het goed om te weten wat je wel, maar ook wat je vooral niet moet doen.

De Verkenners zijn jongens van 11 tot 14 jaar en draaien op donderdagavond van 18.30 uur tot 20:30 uur. Lijkt het je leuk om een keer te komen kijken bij de verkenners? Mail dan via verkenners@janvanhoof.com. Meer info over Scouting Jan van Hoof is te vinden op de website van de scouting vereniging.

One thought on “Brandweer op bezoek bij Scouting Jan van Hoof

  1. Gregor

    En het was hardstikke gezellig!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk