Brand onder controle bij Groen Recycling Nieuwegein

Bij Groen Recycling Nieuwegein aan de Structuurbaan heeft een afvalberg in brand gestaan. De brandweer was met meerdere wagens ter plaatse om het vuur te blussen. De brand is rond 04.15 uur ontstaan. De oorzaak is nog onbekend. Bij aankomst van de brandweer waren de vlammen al boven de bomen uit te zien. De brandweer zette in totaal vijf voertuigen in om de brand in de grote berg tuinafval onder controle te krijgen.

Een woordvoerder van Veiligheid Regio Utrecht (VRU) laat weten dat de brand rond 07.00 uur onder controle was. Voor de bestrijding van de brand was een extra blusvoertuig opgeroepen voor het verzorgen van de waterwinning.

Wel kan het nog enkele uren duren voordat de brand volledig is geblust. “De brand zit er goed in, we moeten de afvalberg deels afgraven,” zegt de woordvoerder. Hoe de brand is ontstaan, is nog niet duidelijk. “Maar het zou kunnen dat de broei er in is gaan zitten.”

De volkstuintjes in de punt van Plettenburg naast het bedrijf werden afgesloten omdat ze pal in de rook van de brand lagen. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) neemt monsters in de omgeving van oa gras en gewassen in moestuinen. Waarschijnlijk wordt voor het weekend duidelijk wat de rook met de gewassen heeft gedaan.

De brandlucht is tot in Utrecht te ruiken. De brandweer raadt mensen die last hebben van de lucht aan om ramen en deuren gesloten te houden en ventilatie uit te zetten. Afgelopen week ontstond er ook al een brand bij afvalverwerker Renewi op de Kleine Wade vanwege broei in een berg houtafval.

Over Groen Recycling Nieuwegein
Groen Recycling in Nieuwegein (GRN) is een modern ingericht recyclingbedrijf, gericht op zowel de aanbieder van afval als de afnemer van het eindproduct

De hoofdactiviteit van Groen Recycling Nieuwegein is het innemen van groenafval en het verwerken tot een herbruikbaar eindproduct. GRN neemt diverse soorten groenafval in. Het bedrijf is 2,5 hectare groot en gevestigd aan de Structuurbaan 11 in Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren