Brand bij afvalverwerker Renewi op de Kleine Wade

Zaterdagavond rond 20.15 uur heeft er een brand gewoed bij afvalverwerker Renewi Van Vliet Groep op industriegebied Laagraven. Het bedrijf verzorgt de inzameling, bewerking en verwerking van bedrijfsafvalstoffen, bouw- en sloopafval en gevaarlijk afval.

De brandweer uit Voordorp/Tuindorp was snel ter plekke in Nieuwegein. De brand, die ontstaan is in een afvalhoop op het terrein de Kleine Wade, veroorzaakte lange tijd veel rook. Hierop liet de  brandweer via Twitter weten aan omwonenden om de ramen en deuren uit voorzorg te sluiten.

Veiligheids Regio Utrecht (VRU) laat weten dat de brand snel onder controle was. Rond 21.15 uur kon het sein ‘brand meester’ worden gegeven. Werknemers van het bedrijf hebben het materiaal dat in brand stond uit elkaar getrokken en opgeruimd. Uiteindelijk heeft de brandweer de opslagruimte gecontroleerd. Daarbij werden geen bijzonderheden aangetroffen. De oorzaak is vermoedelijk broei in de afvalhoop. Er zijn geen gewonden gevallen en de schade is beperkt gebleven. Ook zijn er geen schadelijke stoffen vrijgekomen.

Foto’s: Michael Simonse

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren