Eén gewonde bij brand in woning aan de Avondgaarde in Batau Zuid

In een woning aan de Avondgaarde in de wijk Batau Zuid in Nieuwegein een brand ontstaan. De brand brak rond even over 09.00 uur uit op de zolder van een woning in de straat. Al vrij snel werd de brand opgeschaald naar ‘grote brand’ zodat meerdere eenheden ter plekke gingen om de brand te blussen. De brandweer had de brand, die ontstaan is na werkzaamheden door dakwerkers in de nok van het dak van één van de middenwoningen, rond 10.15 uur onder controle. Al vrij snel kon het sein ‘Brand Meester’ worden geven.

Momenteel is de brandweer nog bezig met nablussen en controleren van de woningen. De brand is ontstaan in woning in het midden van het rijtje woningen aan de Avondgaarde. Omstanders laten weten dat er ook rook uit de daken kwam van de aangrenzende woningen. Al vrij snel bleek dat de brand was overgeslagen naar de aangrenzende woningen.

De Veiligheidsregio Utrecht (VRU) meldt dat alle bewoners veilig uit de woning zijn gekomen en dat er bij de bewoners geen gewonden zijn gevallen. Een dakdekker zou met brandwonden vervoerd zijn  naar het ziekenhuis omdat hij brandwonden aan zijn hand zou hebben. De dakwerker probeerde het beginnend brandje met zijn handen uit te slaan. Dit lukte echter niet. Meerdere woningen zijn onbewoonbaar verklaard en zullen onderzocht worden. De brand bleef uitsluitend op het dak en is niet naar binnen geslagen.

VRU laat weten dat de daken van vier woningen vernield zijn door de brand. De woning zijn voorlopig niet bewoonbaar. Voor de bewoners is tijdelijke onderdak geregeld. Stichting Salvage is aanwezig om o.a. maatregelen te nemen om meer schade te voorkomen.

Onze videograaf Frits Kleppe was ter plekke voor bovenstaand verslag. (Foto’s: Brandweer Vreeswijk)

One thought on “Eén gewonde bij brand in woning aan de Avondgaarde in Batau Zuid

  1. Frans Geurtsen

    Brand gaat wel erg makkelijk van de ene
    naar de andere zolder … Jaren geleden ook aantal huizen dit zelfde gehad ook zolders … Ra ra Hoe is dat mogelijk met Voldoende Brandweer aanwezig…?????

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren