BovenbouwBSO Kidscafé wint Kwispel

De open middag van de splinternieuwe BovenbouwBSO Kidscafé in daltonschool De Meander in Nieuwegein kreeg afgelopen dinsdag een extra feestelijk tintje door de uitreiking van Kwispel, de innovatieprijs van Stichting Robijn. Het gezamenlijke initiatief van basisscholen De Meander en De Veldrakker, in samenwerking met Naschoolenzo, won de Kwispel dit jaar vanwege het innovatieve en sociale karakter van het project.

Het Kidscafé combineert lekker ontspannen na schooltijd, met leerzame activiteiten voor leerlingen van groep 7 en 8, tegen zeer beperkte kosten. “Zo zorgen we ervoor dat alle leerlingen de mogelijkheid krijgen om op een leuke manier leeftijdsgenoten te ontmoeten extra te oefenen met leeractiviteiten”, zegt Annemieke Verweij, directeur van De Meander, “ongeacht hun thuissituatie.” Met het bedrag van € 2.500,- dat bij het winnen van Kwispel hoort, kan het Kidscafé mooie dingen doen. “Dit gun je alle kinderen.“

Marko Hermeler, interim bestuurder van Stichting Robijn, genoot zichtbaar van de interactie met de leerlingen tijdens de uitreiking van de innovatieprijs. “Het Kidscafé is een plek om samen plezier te maken en vaardigheden op te doen die je straks een extra goede start geven in het voortgezet onderwijs. Een initiatief zoals dit heb ik nog niet eerder gezien.”

Esther Wagenmakers van Naschoolenzo nam het initiatief voor het opzetten van het Kidscafé. Zij verzorgt de inhoudelijke invulling van de middagen. “We gaan op een persoonlijke, leerzame en creatieve manier aan de slag met wat de leerlingen op school geleerd hebben. Daarnaast bereiden we ze in kleine groepjes voor op het voortgezet onderwijs, door ze te leren plannen, te leren leren en verantwoordelijkheid te leren nemen voor hun eigen werk.”

Het Kidscafé is nu nog speciaal voor leerlingen uit groep 7 en 8 van De Meander en De Veldrakker, maar een uitbreiding is in de toekomst zeker denkbaar. “Het zou mooi zijn als we het Kidscafé in de toekomst kunnen openstellen voor bovenbouwleerlingen van meer basisscholen,” vindt ook Eelco Dam, directeur van De Veldrakker, “want ieder kind verdient de beste kans op een goede start in het voortgezet onderwijs” voegt Esther Wagenmakers toe.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk