Bouwlocatie De Pinguïn wordt definitief voor jongvolwassenen met verstandelijke beperking

De definitieve overeenkomst voor de ontwikkeling van Huis Mandala op de woningbouwlocatie De Pinguïn in Vreeswijk wordt ondertekend. Zodat er woningen kunnen komen voor jongvolwassenen met een verstandelijke beperking. Dit gebeurt op woensdagmiddag 6 september aanstaande rond 16.00 uur. Wethouder Marieke Schouten van de gemeente Nieuwegein en directeur Jordi Vermaas van Jutphaas Wonen zetten dan hun handtekening, waarmee de grond wordt overgedragen en het bouwplan van Huis Mandala een feit wordt.

Vroeger stonden op deze locatie, in de wijk Vreeswijk, zwembad en gymzaal De Pinguïn. In 2019 zijn de gebouwen gesloopt. De locatie werd aangewezen voor woningbouw met bestemmingsplan ‘maatschappelijk’. Stichting Huis Mandala en Jutphaas Wonen gaan er woningen bouwen voor een speciale doelgroep: jongvolwassenen met een verstandelijke beperking. Nu het principeverzoek is goedgekeurd, sluiten Jutphaas Wonen en de gemeente een overeenkomst om de ontwikkeling officieel te kunnen starten. Het belooft een feestelijke bijeenkomst te worden.

De betrokken partijen zijn aanwezig en ook omwonenden, die in de afgelopen jaren zijn betrokken bij de ontwikkeling, zijn bij de ondertekening aanwezig. De ondertekening vindt plaats op de bouwlocatie.

Over Stichting Huis Mandala
De initiatiefnemers van Stichting Huis Mandala zijn opgelucht. Zij zochten in de afgelopen jaren naar een fijne plek waar hun dochters, ondanks hun verstandelijke beperking, onder begeleiding kunnen gaan wonen. Uit gesprekken met andere ouders ontstond de droom van Huis Mandala: een kleinschalige woongroep met 24- uurs zorg en voor elke bewoner een eigen woonkamer, slaapkamer en badkamer. In 2018 werd Stichting Huis Mandala opgericht. Als snel werden goede contacten gelegd met de Gemeente Nieuwegein en Jutphaas Wonen. Er ontstond een mooie samenwerking en langzaam maar zeker begon de droom werkelijkheid te worden. Een mooi thuis voor de dochters van de initiatiefnemers, midden in de samenleving. Huis Mandala wil graag met de bewoners een actief onderdeel worden van de buurt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk