Bouw Citypromenade van start

Na jaren van plannen maken en voorbereidend werk is het nu zo ver. De bouw van CityPromenade is van start gegaan. Hier kun je op korte termijn al wat van merken. Het Brugpad is inmiddels afgesloten en de bouwinrit naast de Lantaarnstede is aangelegd.

Langs het kanaal de Doorslag achter thetaer DE KOM en het Stadshuis komen vier duurzame woongebouwen met 452 duurzame huur- en koopwoningen. ‘Bouwen in een drukke binnenstad is altijd een uitdaging. Het moet uiteraard veilig gebeuren, en de winkels moeten bereikbaar blijven. Ook met de fiets. Daarom is er soms een omleiding’ aldus de projectleider.

Werkzaamheden aan de Noordstedeweg
Bouwverkeer moet veilig van de Noordstedeweg naar het bouwterrein kunnen rijden. Daarom komen er aanpassingen aan de Noordstedeweg en het fietspad naast de Noordstedeweg. De aannemer verlaagt de middenberm, deze komt op gelijke hoogte met het asfalt. Ook passen ze de bestrating aan tussen de rijbaan en het fietspad. Zo kan het bouwverkeer hier overheen rijden naar het bouwterrein. Om het verkeer zo min mogelijk tot last te zijn, voert de aannemer deze werkzaamheden ’s avonds en ’s nachts uit. Tijdens deze werkzaamheden blijft de Noordstedeweg altijd open.

Werkzaamheden aan de Lantaarnstede
Op de Lantaarnstede verplaatst de aannemer een deel van het fietspad. Dit fietspad wordt rechtdoor getrokken en aangesloten op het fietspad aan de Noordstedeweg. Hierna verwijdert de aannemer het bestaande deel van het fietspad. Dit wordt onderdeel van het bouwterrein.

Op het grasveld naast de Lantaarnstede is eerder al een hek geplaatst. Dit hek blijft tijdens de bouwperiode staan. Het zorgt voor een scheiding tussen de ingang van de parkeergarage en de bouwinrit naar het bouwterrein. Daardoor blijft de verkeerssituatie rond het bouwterrein duidelijk en veilig.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk