Katern

Bomen hebben last van de droogte

Door de aanhoudende droogte en warmte laten steeds meer bomen hun bladeren hangen of laten ze vallen om het watertekort op te vangen. De bomen doen dat uit zelfbescherming en kunnen als het weer gaat regenen goed uit lopen. Vooral bomen die geen contact hebben met het grondwater zijn vatbaar voor de droogte.

Sommige bomen in de verharding hebben het ook zwaar. Deze bomen zijn meestal helemaal afhankelijk van het regenwater. Een voorbeeld zijn de platanen op de AC Verhoefweg ter hoogte van de Nedereindseweg-tunnel. De platanen vervellen dit jaar ook extra vroeg en massaal door de droogte. Ze laten dan hun schors vallen. De jonge bomen die zijn geplant in het afgelopen plantseizoen krijgen wel extra water toegediend met de waterwagen.

One thought on “Bomen hebben last van de droogte

  1. Henk

    De schors van de platanen laten nu sneller los, doordat ze sneller uitgedroogd zijn.
    Het is niet zo dat ze last hebben van droogte.
    De platanen kunnen hier goed tegen, en bijvoorbeeld in Frankrijk groeien ze zelfs ook gewoon goed door als ze rondom in het asfalt staan, en dus nog droger staan.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!