Bomen Batau-Zuid worden gesnoeid

Vanaf deze week worden de bomen in Batau-Zuid in opdracht van de gemeente gesnoeid. Bij dit zogenoemde regulier snoeien, wordt per boom bekeken of deze gesnoeid moet worden. Bij het snoeien, worden te laag hangende takken en dode takken dikker dan 4 cm doorsnee verwijderd. Ook verkeerd gegroeide takken die in de kroon problemen kunnen veroorzaken, worden weggehaald. Takken langs gevels van huizen, schuren, lichtmasten en verkeersborden worden vrij gesnoeid. Jonge bomen worden gesnoeid om ze te begeleiden bij hun groei naar volwassenheid.

Het snoeiwerk wordt met een hoogwerker uitgevoerd. Net als het zagen van de takken en het versnipperen van het hout kan dit enige geluidsoverlast veroorzaken voor de omgeving. Er wordt alleen overdag gewerkt van 7.00 uur ’s morgens tot 16.00 uur ’s middags.

Het kan in een enkel geval voorkomen dat een boom verwijderd moet worden als gevolg van ziekte, afsterven of slechte vitaliteit van de boom. Dan kan een boom namelijk gevaar opleveren voor zijn woonomgeving bij een stevige wind of storm.

Het snoeien start in Batau Zuid in de Gaardebuurt, omgeving Donkere Gaarde richting brandweergarage. Vervolgens wordt de Driftenbuurt aangepakt richting de Nedereindeseweg. Het werk is voor de winter klaar.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren