Boboti (vlees of vega)

Boboti is een traditioneel Afrikaans gehaktgerecht. Voor 2 personen
3 gewelde abrikozen
200 gr gehakt of 250 gr vega-korreltjesgehakt
2 eetlepels gehaktkruiden
½ theelepel kerriepoeder
½ eetlepel mangochutney (potje Conimex)
1 klein uitje
1 eetlepel gebakken uitjes (de zgn. Fruitjes)
20 g amandelschaafsel
zonnebloemolie
2 kleine eieren (scharrel)
1 theelepel citroenrasp (of sinaasappelrasp) Extra: 2 vuurvaste schaaltjes (ca. 2 ½ dl inhoud) Verwarm de oven voor op 200ºC (hetelucht 180 ºC).
Vet de schaaltjes in met de olie (met een stukje keukenpapier gaat dat prima).
Snij de abrikozen in kleine stukjes.
Pel en snipper het uitje.
Meng het (vega)gehakt met de gehaktkruiden, de kerrie, mangochutney, ui, fruitjes , abrikozen en het grootste deel van het amandelschaafsel.
Voeg bij het vega-gehakt een klein scheutje olie toe.
Verdeel het (vega)gehaktmengsel over de schaaltjes en zet ze op het rooster in het midden van de oven.
Bak de Boboti in ca. 15 minuten bijna gaar.
Klop ondertussen de eieren los met 2 eetlepels water en de citroen- of sinaasappelrasp.
Haal na 15 minuten de schaaltjes uit de oven en schenk het eimengsel erover.
Bestrooi met het achtergehouden amandelschaafsel.
Zet de schaaltjes terug en laat de Boboti in 10 à 15 minuten helemaal gaar worden.
Serveer met rijst, bijvoorbeeld wilde rijst of notenrijst, en roergebakken groenten.
Met gebakken aardappelen en een gemende salade smaakt de Boboti ook heel lekker. Vegetarisch of vleesgerecht voor 2 personen
Voorbereiden ca. 10 minuten
Bereiden ca. 30 minuten Tip
Het amandelschaafsel kan vervangen worden door ½ eetlepel sesamzaad. Het sesamzaad voor gebruik even roosteren in een droge koekenpan. Weetje
Dit recept laat zien hoe eenvoudig je vleesgerechten om kunt zetten naar vegetarische gerechten. Het vegetarische gerecht is even smaakvol, soms iets droger (voeg dan bijvoorbeeld een scheutje water, groenten-bouillon of olie toe, al naar gelang het gerecht), maar altijd caloriearmer !! Dit recept printen? Klik op het icoon hieronder.
Reageren? Klik op de rode emailbutton.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk