Poging tot beroving op fietspad tussen Nieuwegein en IJsselstein langs Weg der Verenigde Naties

Op het fietspad langs de Weg der Verenigde Naties tussen Nieuwegein en IJsselstein heeft onlangs een poging tot beroving plaatsgevonden. Eerder werd nog een 20-jarige man in zijn onderbroek achtergelaten toen hij van al zijn spullen werd beroofd. Nu moest een 12-jaarige jongen het ontgelden toen hij van school naar huis fietste. De Nieuwegeinse jongen was erg geschrokken van het voorval. De politie zoekt eventuele getuigen.

Het gebeurt woensdagmiddag 10 oktober 2018. De jongen fietst tegen drie uur ’s middags vanuit school in IJsselstein naar huis in Nieuwegein. Als hij over de Europalaan fietst, merkt hij dat er drie jongens achter hem aan fietsen. Hij besteedt er verder geen aandacht aan. Hij steekt de trambaan over en slaat dan rechtsaf het fietspad op. Als hij op het fietspad naast de Weg der Verenigde Naties fietst, nog vóór de brug over A2, halen de jongens hem in en dwingen hem tot stoppen.

Het steekwapen
Eén van de jongens haalt een steekwapen tevoorschijn en bedreigt hem daarmee. Ze eisen zijn telefoon. Dan komt een vrouw voorbij fietsen en zij heeft door wat er aan de hand is. Ook rijdt er op de weg naast het fietspad een vrachtwagen voorbij. De chauffeur ziet ook dat er iets aan de hand is en schreeuwt iets naar het groepje. De straatrovers laten het er dan bij zitten, springen op hun fiets en gaan er zonder buit vandoor richting IJsselstein.

Het signalement
Alle drie de verdachten zijn jongens en hebben een lichtgetinte huidskleur. Ze zijn 15 tot 16 jaar oud en hebben zwart stijl haar. Ze reden op een damesfiets en één van hen had een zwart vest aan.

De getuigen
Het signalement is helaas wat summier. Daarom willen de politie ook nog heel graag in contact komen met de twee getuigen: de vrouw op de fiets en de vrachtwagenchauffeur. Waarschijnlijk reed hij in een gele vrachtwagen van de Jumbo en reed de vrouw op een elektrische fiets. Uiteraard spreekt de politie ook graag met andere mensen die getuige zijn geweest van de beroving of de drie jongens misschien hebben zien fietsen in IJsselstein.

Heeft u iets van deze poging tot beroving gezien of weet u misschien wie de verdachten zijn? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000.

One thought on “Poging tot beroving op fietspad tussen Nieuwegein en IJsselstein langs Weg der Verenigde Naties

  1. hessel

    Zo”n getuigen oproep moet direct na het incident plaatsvinden, niet ruim anderhalve maand later. Ik zou echt niet meer weten wat ik op 10 oktober heb gezien. Maar zou het iets bijzonders zijn geweest dan had ik direct de politie gebeld.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren