20-jarige Nieuwegeiner in onderbroek achtergelaten na beroving

De politie is op zoek naar getuigen van een heftige straatroof op het fietspad langs de Weg der Verenigde Naties tussen IJsselstein en Nieuwegein. Het slachtoffer, een 20-jarige Nieuwegeiner werd daarbij bestolen van zijn kleding, telefoon en fiets. De daders lieten hem in zijn onderbroek en gewond achter op straat. Een taxichauffeur en een passerende fietser, vermoedelijk een meisje, kunnen belangrijke getuigen zijn. Gisteren deed de politie een oproep in Bureau Hengeveld op RTV Utrecht. Ook was een reconstructie te zien waarin het slachtoffer aan het woord kwam. “Het was vernederend. Ik ben wel waakzamer nu”, vertelde hij in de reportage van Bureau Hengeveld (zie hierboven)

Het beruchte fietspad waar meer berovingen plaatsvinden wordt als uitermate onveilig bestempeld

DE ROOF
Het slachtoffer van de beroving, een 20-jarige Nieuwegeiner, fietste in de nacht van 19 op 20 oktober na een avond stappen in IJsselstein in zijn eentje terug naar huis. Hij luisterde naar muziek en stopte op de Weg der Verenigde Naties om zijn oortjes goed in te doen. Vervolgens kwamen twee agressieve jongens op hem af. Ze eisten zijn spullen en dreigden hem neer te steken als hij niet zou meewerken.

SCOOTER EN KLEDING
Ondertussen kwam een witte snorscooter van het merk Vespa aanrijden met daarop twee andere jongens. Een van de straatrovers sprong achterop en met zijn drieën reden ze weg.

De andere straatrover bleef bij het slachtoffer en dwong hem al zijn kleding uit te trekken. Toen dat was gebeurd, kwam de scooter weer aanrijden. De straatrover sprong achterop en de daders reden weg in de richting van Nieuwegein. Het slachtoffer keeg hulp van een taxichauffeur die hem naar het politiebureau bracht.

UITERLIJK
De overvaller die het langst bij het slachtoffer bleef, en wilde dat hij al zijn kleding uittrok, had zijn haar aan de zijkant opgeschoren. Bovenop was het krullend. De jongen droeg een wit trainingsjack, met vermoedelijk zwarte strepen en hij sprak Nederlands met licht buitenlands accent. Een van de jongens op de scooter had zijn haar achterover gekamd met veel gel erin.

GETUIGEN
De politie is op zoek naar mensen die in de nacht van 19 op 20 oktober in de buurt zijn geweest van de brug over de A2 en de daders hebben gezien. Daarbij kan de taxichauffeur dus een belangrijke getuige zijn. De politie roept hem op zich te melden. Er reed ook fietser langs toen de jongens in de berm stonden. Dat was vermoedelijk een meisje, ze kwam vanuit de richting Nieuwegein.

SIGNALEMENTEN VAN ALLE VERDACHTEN
– lichtgetinte huidskleur
– 1.75m – 1.80m lang
– 16-22 jaar oud
– zwart haar

VRAGEN
Kunt u meer vertellen over deze straatroof of weet u misschien wie de verdachten zijn? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden. Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren