Bloeiend Nieuwegein breidt uit naar Batau-Noord!

Batau Noord is geïnspireerd door de aangelegde wilde bloemenweides in Batau-Zuid en Zandveld en krijgt maar liefst drie wilde bloemenweides! Deze weides worden 8 en 9 maart aangelegd. Het burgerinitiatief Bloeiend Nieuwegein van Josien van Harten heeft als doel verhoging van biodiversiteit ofwel ‘Maak plaats voor wilde bloemen’ en hierbij betrekken van jeugd en buurt. Daar gaat nu ook Batau-Noord mee aan de slag. De wilde bloemenweide biedt les materiaal voor de leerlingen, direct naast de Evenaar, Veldrakker en Toverfluit: welke bloemen groeien er, is er verschil tussen de bloemen in zon en schaduw? Groen doet Nieuwegein Goed biedt hier leuke lesmaterialen voor aan.

Het bepalen van de locaties was een goede samenwerking tussen het wijknetwerk Batau-Noord, Openbaar Domein Nieuwegein en Bloeiend Nieuwegein: dicht bij een school of kinderdagverblijf/bso, geen invloed van verkeer, passend in de omgeving. De buurt is vooraf geïnformeerd via wijkbrieven, Facebook. Aanliggende woningen hebben een papieren buurtbericht ontvangen. De gemeente neemt deze strook op in het onderhoudsprogramma.

Wat is biodiversiteit eigenlijk?
Dit is het aantal verschillende soorten en planten in onze omgeving. Hoe meer hoe beter omdat dit bijdraagt aan voldoende insecten die weer zorgen voor bestuiving van bijvoorbeeld fruitbomen, waar dan weer onze appels aan groeien. Ofwel wilde bloemen zorgen er onder andere voor dat wij genoeg kunnen blijven eten.

Ook geïnspireerd?
Neem contact via josien@bloeiendnieuwegein.nl of kijk wat jij zelf kan doen voor meer biodiversiteit in je eigen tuin of buurt. www.maakgrijsgroener.nl #maakgrijsgroener Bloeiend Nieuwegein wordt mogelijk gemaakt door subsidie van het innovatiefonds Samen voor Biodiversiteit; educatieve invulling van Groen doet Nieuwegein Goed, een samenwerking van de gemeente Nieuwegein, subsidie vanuit de provincie Utrecht – en bijdrage van wijknetwerk Batau-Noord. De deskundige uitvoer wordt gedaan door Van Wijk Groen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!