Bladerdeeghapjes met tapenade

Lekkere,knapperige borrelhapjes die je snel even maakt als je onverwacht bezoek krijgt. Warm of koud, steeds lekker. De ingrediënten heb je meestal wel in huis en anders kun je ze makkelijk vervangen door andere. Kijk even bij Tips.

Voor ca. 24 stuks:
3 plakjes diepvries bladerdeeg
1 potje Tapenade van zongedroogde tomaat (C1000)
100 g geitenkaas, plakjes
ca. 2 eetlepels pijnboompitten
een klein, losgeklopt ei of wat melk (bestrijken)

Extra: bekleedde bakplaat; dun mes;bakkwastje.

Laat het bladerdeeg ontdooien op een broodplank.
Verwarm de oven voor tot 225ºC (hetelucht 200 ºC).
Besmeer de plakjes bladerdeeg ruim met de tapenade.
Leg op ieder plakje bladerdeeg een passend plakje geitenkaas.
Bestrooi dit met pijnboompitten.
Rol de plakjes bladerdeeg op en leg ze met de naad naar beneden op de broodplank.
Bestrijk de deegrolletjes met ei of melk.
Snij ieder rolletje met een dun scherp mes in 8 plakjes.
Leg de plakjes op de bakplaat en schuif deze in het midden van de oven.
Bak de hapjes in ca. 13 minuten goudbruin.

Tip
In plaats van plakjes geitenkaas kun je plakjes jong belegen kaas of geraspte kaas gebruiken. De tomatentapenade kun je vervangen door bv. olijventapenade of een handje fijngehakte olijven waar je een scheutje olijfolie (en eventueel wat geraspte kaas) doorheen roert. De pijnboompitten vervang je gerust door sesamzaad, gehakte walnoten of gehakte pecannoten.

Vegetarisch borrelhapje
Tijd ca. 15 minuten (excl. oventijd)
Bron: Oud blad van Super de Boer

Vragen, opmerkingen of suggesties? olgahansen@pen.nl

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk