Binnenstad P-West gaat op de schop voor ‘de meest duurzame binnenstad van Nederland’

De gemeente Nieuwegein heeft grote plannen met de binnenstad van Nieuwegein. Niet op Oost, dat is deels klaar. P-West is nu aan de beurt. Duurzaamheid, levendigheid en plezier zijn drie credo’s die aan bod kwamen tijdens het interview van onze Frans Evers met verantwoordelijke wethouder Hans Adriani. De gemeente Nieuwegein hield vandaag voor de media een rondleiding door het gebied dat de komende jaren op de schop gaat. Ook het tramstation zal aangepast en ietsje verlegd worden. Uiteindelijk moet het volgens wethouder Hans Adriani de ‘meest duurzame binnenstad’ van Nederland worden.

Nieuwegein-Stadscentrum is nu al met zo’n 2.000 instappers per dag, na Utrecht C.S., de drukste tramhalte op de lijn. Bovendien nemen op een gemiddelde werkdag ruim 1.400 reizigers daar de bus. Dat worden er in de toekomst nog meer, omdat de gemeente Nieuwegein ongeveer 1.600 nieuwe woningen in het centrum wil bouwen en daar extra voorzieningen zoals een onderwijsinstelling wil vestigen. Ook een grote bioscoop zal op P-West gevestigd worden. De provincie wil dit knooppunt versterken om een extra impuls te geven aan het regionaal openbaar vervoer rondom de stad Utrecht.

Op 18 oktober a.s. bespreekt de commissie ROM van de gemeente Nieuwegein dit gezamenlijke voorstel. Definitieve besluitvorming vindt plaats op 1 november in de gemeenteraad van Nieuwegein en op 5 november in Provinciale Staten. Bij positieve besluiten krijgt City Nieuwegein een modern knooppunt voor bus en tram. Tijd dus om de verantwoordelijke wethouder Hans Adriani aan de tand te voelen.

Planning
Provincie en gemeente zetten erop in om het nieuwe tramstation in de zomer van 2020 te realiseren, wanneer in opdracht van de provincie de trambaan tussen de haltes Nieuwegein-Centrum en Nieuwegein-Zuid wordt vernieuwd. Mocht dit niet haalbaar blijken, dan wordt een tijdelijke tramhalte gebouwd ten westen van de oversteek bij de Schouwstede. Het nieuwe busstation moet uiterlijk 2023 gereed zijn voor gebruik.

Frans Evers in gesprek met wethouder Hans Adriani

3 thoughts on “Binnenstad P-West gaat op de schop voor ‘de meest duurzame binnenstad van Nederland’

  1. John

    Prestigeproject van adriani

  2. A.M. Swaan

    Geweldig van wethouder Adriani; zal zeker zijn reputatie goed doen. Maar ondertussen zijn de woonwijken in sneltrein tempo ontdaan van vrijwel alle groene longen, namelijk bomen en struikgewas!! Wat een milieubeleid zeg!!!

  3. john

    laat adriana maar eens opstappen,die geeft meer geld uit dan goed is.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk