Bijzondere dodenherdenking in Bazuinkerk

Na twee jaren waarin bijeenkomsten niet mogelijk waren vanwege het Coronavirus, organiseert het Comité 4 en 5 mei een indrukwekkende herdenkingsplechtigheid op woensdag 4 mei in de Bazuinkerk aan de Nedereindseweg. Een bijzondere herdenking, want twee jaar geleden zou immers 75 jaar vrijheid worden gevierd. Nu het weer kan, zal het alsnog herdacht worden. Met muziek, beeld en persoonlijke verhalen zal een brug worden geslagen tussen de Tweede Wereldoorlog, de militaire missies die volgden maar ook de uitdagingen van onze tijd.

De herdenkingsbijeenkomst is in De Bazuin aan de Nedereindseweg 4 in Jutphaas, de zaal is open vanaf 18.30 uur, om 19.00 uur start het programma. Na de bijeenkomst is er de gelegenheid om naar het monument aan de Nedereindseweg tegenover de Dorpskerk te lopen. Daar vindt het buitenprogramma plaats met de Last Post, twee minuten stilte en de kranslegging bij het monument. Het buitenprogramma begint om 19.45 uur.

De bijeenkomst ziet er anders uit dan voorgaande jaren
Tijdens de bijeenkomst worden diverse bekende muziekstukken gespeeld die de sfeer van herdenken zullen versterken. Want de vrijheid in ons leven kan als vanzelfsprekend voelen, maar daar is hard voor gevochten. Velen hebben het grootste offer gebracht met toekomstige generaties in hun hart. Zo staan de bijeenkomst en de herdenking in verbinding met elkaar.

De toegang is gratis, aanmelden is niet nodig. Na de Dodenherdenking is er de gelegenheid om in Het Geinlicht een kopje koffie en thee te nuttigen, er is beperkte capaciteit.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk