Katern

Bijeenkomsten openbaar vervoer in regio Utrecht

Rijk, provincie en gemeenten werken in het programma U Ned samen aan gezonde groei en een beter bereikbare regio Utrecht. Op het moment onderzoekt U Ned hoe openbaar vervoer in Utrecht en Nieuwegein hieraan kan bijdragen. Op 7, 8 of 9 september kunt u tijdens online bijeenkomsten meedenken over de toekomst van het openbaar vervoer.

MIRT-verkenning OV en Wonen
In U Ned werken het Rijk, de provincie en gemeenten samen aan maatregelen voor de regio Utrecht op het gebied van wonen, werken, bereikbaarheid en leefbaarheid. Eén van de trajecten van U Ned is de MIRT-verkenning OV en Wonen, onderdeel van het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Transport en Ruimte (MIRT) van de Rijksoverheid.

Doel van de MIRT-verkenning is te onderzoeken hoe we drukte op Utrecht Centraal en in het centrum van Utrecht verminderen, Utrecht Science Park (voorheen de Uithof) beter bereikbaar houden en woningbouw mogelijk maken tussen Utrecht Centraal, de Merwedekanaalzone en Nieuwegein. De komende twee jaar moet de MIRT-verkenning leiden tot concrete oplossingen voor het openbaar vervoer, die rond 2030 uitgevoerd kunnen zijn. Bijvoorbeeld nieuwe bus- of tramlijnen of de uitbreiding van een station.

Samen aan de slag
Het projectteam van de MIRT-verkenning OV en Wonen is samen met experts, bewoners en belangenorganisaties op zoek gegaan naar mogelijke oplossingsrichtingen voor het openbaar vervoer. Nu gaan we met elkaar aan de slag om de oplossingsrichtingen die we voor ogen hebben verder uit te werken. Bijvoorbeeld naar het type openbaar vervoer (bus of tram), de mogelijke routes die ze gaan rijden, welke haltes worden bediend en hoe dat past binnen de omgeving. We brengen een aantal opties alvast in beeld en horen graag of u nog alternatieve ideeën heeft en welke eventuele zorgpunten er zijn.

Online bijeenkomsten
De online bijeenkomsten vinden plaats op 7, 8 en 9 september van 19.30 tot 21.15 uur. 
Aanmelden kan via deze pagina. U krijgt een bevestiging enkele dagen voor de bijeenkomst.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren