Bijeenkomst over waardebepaling van bomen

Het afgelopen jaar hebben diverse bewoners bij de gemeente aangeklopt omdat ze een boom vlak bij hun huis graag weg wilden hebben. Belangrijkste reden: overlast en hinder van de boom. De gemeente organiseert binnenkort een bijeenkomst om meer te vertellen over de waardebepaling van de bomen in haar gemeente.

De gemeente gebruikt bij de weging of een boom gekapt kan worden het puntensysteem uit het bomenbeleidsplan. Bij dit puntensysteem wordt de waarde van de boom afgewogen tegen de argumenten om een boom te kappen.

Om meer recht te doen aan het verzoek van bewoners om een boom weg te halen en het algemeen belang om een boom te beschermen, bekijkt de gemeente de puntentelling van bomen opnieuw. De gemeente nodigt bewoners uit voor een bijeenkomst op maandagavond 7 maart vanaf 19.00 uur tot 21.00 uur in de gemeentewerf aan de Utrechthaven 1 in Nieuwegein. Ze vraagt op de bijeenkomst aan bewoners hoe zij vinden dat de gemeente de afweging moet maken of een boom weg mag of blijft. Op de bijeenkomst wordt een aantal praktijkvoorbeelden onder de loep genomen. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven per mail via samendoen@nieuwegein.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk