Samen Duurzaam bundelt duurzame krachten

Duurzame initiatieven in Nieuwegein versterken elkaar vanaf nu binnen de stichting Samen Duurzaam Nieuwegein. De samenwerking komt voort uit een Europees project en heeft met de oprichting van de stichting een formele rechtsvorm. Afgelopen vrijdag vierden het nieuwe bestuur, partners en andere duurzame initiatieven deze samenwerking. Tijdens de receptie toostten ze op het nieuwe jaar, de hernieuwde samenwerking en op de plannen voor een duurzamer Nieuwegein.

De stichting bestaat uit een bestuur en een participantenraad waarin de verschillende initiatieven en partners vertegenwoordigd zijn. Samen willen zij Nieuwegein duurzamer maken, in de breedst mogelijke zin. Dat doen ze onder andere door duurzame initiatieven van inwoners, ondernemers en organisaties te ondersteunen en met elkaar in verbinding te brengen zodat ze elkaar kunnen versterken. Daarnaast blijft de stichting ook de eigen activiteiten organiseren zoals de jaarlijkse Duurzaamheidsmarkt, het Oogstfeest en het Duurzaamheidsgesprek.

De eerste partners zijn Stichting Fairtrade Nieuwegein, Kledingbank 4 Nieuwegein, Cirkeltje Rond, Werkgroep Rundu en IVN Nieuwegein-IJsselstein. De nieuwe stichting nodigt nieuwe partners uit om zicht aan te sluiten bij het netwerk en lid te worden van de Participantenraad. Hiervoor kan contact opgenomen worden met het bestuur van de stichting: bestuur@samenduurzaamnieuwegein.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk